14/05-14 16:09

Ken B. Rasmussen: Jeg er uskyldigKen B. Rasmussen: Jeg er uskyldig

Den tidligere Se og Hør-journalist er blevet sigtet for sin rolle i Se og Hør-sagen.

storybild

Den tidligere Se og Hør-journalist er blevet sigtet for sin rolle i Se og Hør-sagen. (Billede: Polfoto)

Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen nægter sig skyldig, efter at politiet har sigtet ham for hans rolle i skandalen med videregivelse af personlige oplysninger til Se og Hør. Det skriver DR.

- Jeg er ikke skyldig i sigtelserne. Jeg har fortalt alt til politiet, men jeg regnede ikke med, at det her ville ske, da jeg skrev bogen, siger han til DR.

Politiet ransager Se og Hør - flere journalister anholdt
Politiet ransager Se og Hør - flere journalister anholdt

Sigtelserne er rejst, efter at politiet onsdag morgen har foretaget ransagninger hos to mistænkte journalister, der begge er tidligere ansatte på Se og Hør, og hos Aller Media A/S, der står bag ugebladet.

De to journalister er under mistanke for som ansatte på Se og Hør at have samarbejdet med "tys-tys kilden", der er en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets.

NETS bekræfter: Tys-tys-kilde havde adgang til NemID
NETS bekræfter: Tys-tys-kilde havde adgang til NemID

It-specialisten menes at have videresolgt fortrolige oplysninger om kendtes kreditkort-transaktioner til Se og Hør og blev sigtet i sagen 6. maj. Ken B. Rasmussen er tidligere afhørt af Københavns Vestegns Politi med en sigtets rettigheder - dog uden at blive sigtet.

I forbindelse med onsdagens ransagning hos Aller Media A/S blev der rejst sigtelse mod medievirksomheden, som efter politiets opfattelse er den "juridiske person" bag Se og Hør. De sigtede journalister og Aller Media A/S mistænkes blandt andet for at have overtrådt straffelovens paragraf 263 om freds- og æreskrænkelser.

Så mange læsere bløder Se og Hør
Så mange læsere bløder Se og Hør

Ifølge Ken B. Rasmussen var ledelsen i Aller-koncernen, helt op til administrerende direktør Pål Thor Kropsby, vidende om den ulovlige overvågning.

- I bogen, i den fiktive verden - var topledelsen fuldt klar over det. Men i slutningen blander fiktion og virkeligheden sig, da sønderjyden beslutter sig for at skrive en alt for udleverende bog, har han tidligere sagt til Ritzau.

Se og Hør-sagen: Qvortrups afløser vil tale med politiet
Se og Hør-sagen: Qvortrups afløser vil tale med politiet

- Historierne om kreditoplysningerne og den ulovlige overvågning, der er kommet frem i medierne, er i store træk rigtige, sagde han.

Bogen, "Livet, det forbandede", er skrevet som fiktion, men beskriver hvordan ugebladet betalte for den ulovlige overvågning af kendte og kongelige.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Maskerede gerningsmænd læssede...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx