12/02-14 23:31

To kvinder i kamp om toppost i VenstreTo kvinder i kamp om toppost i Venstre

Mens der udspiller sig et drama i den socialdemokratiske folketingsgruppe, er der i al stilfærdighed også en intern magtkamp i gang i Venstre, skriver Politiken torsdag.

storybild

Mens der udspiller sig et drama i den socialdemokratiske folketingsgruppe, er der i al stilfærdighed også en intern magtkamp i gang i Venstre, skriver Politiken torsdag. (Billede: Polfoto)

Omdrejningspunktet er posten som politisk ordfører, som Ellen Trane Nørby forlader inden længe.

Hun går ganske vist først på barsel efter sommerferien og kunne derfor i teorien blive siddende, men alligevel har partiledelsen lagt sig fast på, at der skal udnævnes en afløser for hende 27. februar.

V og DF: Mansour skal smides ud
V og DF: Mansour skal smides ud

På nuværende tidspunkt er kandidatfeltet til posten som politisk ordfører ifølge kilder i partiet reduceret til integrationsordfører Inger Støjberg og sundhedsordfører Sophie Løhde - med Inger Støjberg som en svag favorit, skriver Politiken.

Hvem der skal have lige netop den post, besluttes af formand Lars Løkke Rasmussen personligt, hvorefter den øvrige ledelse i folketingsgruppen er med til at sætte navne på resten af kabalen.

Tørnæs afløser gravid Trane som EU-spidskandidat
Tørnæs afløser gravid Trane som EU-spidskandidat

Ingen fra Venstres ledelse har ønsket at udtale sig om den forestående rokade.

- Næh, altså, holdet skal sættes, og Lars Løkke kommer til at afgøre, hvem der skal være politisk ordfører. Jeg går ud fra, at den, der bliver bedt om det, siger ja, siger Inger Støjberg til Politiken.

V om Eurovision-afpresning: Usmageligt
V om Eurovision-afpresning: Usmageligt

Den anden uofficielle kandidat til posten, Sophie Løhde, ønsker ikke at bekræfte, om hun er klar til posten som partiets spydspids frem mod et kommende folketingsvalg.

- Jeg har fuld tillid til, at Venstres ledelse i god ro og orden kan sætte det rigtige hold. I øvrigt har jeg ingen kommentarer til den kommende ordførerrokade, siger Sophie Løhde til Politiken.

TV2-kommentator springer ud som politiker
TV2-kommentator springer ud som politiker

Selv om Lars Løkke Rasmussen angiveligt endnu ikke har truffet den endelige afgørelse, har Inger Støjberg en lille fordel hos partiformanden, blandt andet på grund af sin erfaring med posten som politisk ordfører fra 2007 til 2009.

Derimod har hun ifølge Politikens oplysninger ikke et flertal bag sig i folketingsgruppen, hvor mange er skeptiske over for Inger Støjbergs ofte kontante retorik på integrationsområdet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hollie forsøgte at redde kvinde, der...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx