Af - 15/04-16 16:30

Forskere: Derfor er sex-orgasme sundere end onaniForskere: Derfor er sex-orgasme sundere end onani

Det føles måske lige godt, men ifølge to eksperter, er der flere fordele ved at få orgasme under sex end ved at få den på egen hånd.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik dig gennem galleriet og bliv klogere på, hvad der sker i kroppen, når vi får orgasme.

Nogle siger, man møder gud, andre forklarer følelsen ved, at det er den bedste i hele verden.

Orgasme kan være svær at beskrive, men de fleste kan nok blive enig om, at følelsen er skøn. Man kan få orgasme ved selv at onanerer eller under sex, men hvad er egentlig bedst?

Det spurgte en af Videnskabs.dk's læsere om, og svaret fra de to eksperter er nu blevet til en artikel på Videnskab.dk.

Kardashian afslører orgasme-hemmelighed
Kardashian afslører orgasme-hemmelighed

Spørgsmålet er ikke sådan helt enkelt at svare på, for orgasme er sundt uanset hvad. Alligevel peger begge eksperter på, at den orgasme, der opnås under sex, er sundere end onani-orgasme.

Man kan ikke udelukke, at der er nogle ekstra sundhedsgevinster ved at være i intim kontakt med et andet menneske. Alene hud- og slimhindekontakten frigiver formentlig en række hormonlignende stoffer, for eksempel oxytocin, som så at sige skal lægges oven i selve orgasmereflekse.
Det siger professor og læge Christian Graugaard til Videnskab.dk

Mange kvinder kender ikke deres eget underliv
Mange kvinder kender ikke deres eget underliv

Men fordelene ved at få orgasme under sex stopper ikke her. Christian Graugaard forklarer også, at et vellykket seksuelt møde kan styrke parforholdet, hvilket igen kan øge parternes livsglæde og evne til at håndtere livets op- og nedture.

Astrid Ditte Højgaard har et andet argument for, hvorfor orgasme, som opnås under sex, er bedre end den, du kan få på egen hånd. Astrid Ditte Højgaard er ledende overlæge ved Aalborg Universitetshospital og klinisk lektor på Sexologisk Klinik på Aalborg Universitet.

- Jo mere tid, man bruger på det (at få orgasme, red.), og jo mere seksuel spænding, man bygger op, desto større er forløsningen. De fleste, som dyrker sex med sig selv, gør det egentlig ret effektivt. Derfor vil det for de flestes vedkommende være en mindre tilfredsstillende orgasme, siger Astrid Ditte Højgaard til Videnskab.dk.

Kvinder søger ikke lægehjælp for orgasme-problemer
Kvinder søger ikke lægehjælp for orgasme-problemer

Det er dog meget vigtigt for de to eksperter at understrege, at alle orgasmer er gode og et sundhedstegn. Får du en orgasme, er det et bevis på, at kroppen fungerer, og at den er i stand til at svare på nogle impulser og signaler, forklarer Astrid Ditte Højgaard. For mænd er det eksempelvis et sundhedstegn, at de kan få rejsning.

Viral video kan give din hjerne ‘orgasme’ - virker den på dig?
Viral video kan give din hjerne ‘orgasme’ - virker den på dig?

Astrid Ditte Højgaard fortæller også, at noget endda noget tyder på, at mænds orgasmer kan forebygge kræft. Når en mand får udløsning, bliver prostatakirtel tømt og fyldt op igen, og tidligere undersøgelser har peget på, at det skulle være forbyggende for prostatakræft.

LÆS OGSÅ: Kim Kardashian afslører: Her er det mærkeligste sted, jeg har knaldet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx