Af - 29/03-15 20:30

Hvert 10. barn fra kunstig befrugtning fødes af en singlemorHvert 10. barn fra kunstig befrugtning fødes af en singlemor

I flere danske hjem, er det slut med at lege far, mor og børn. I stedet vælger flere enlige kvinder at blive singlemødre og få deres børn via kunstig befrugtning uden far er en del af billedet.

storybild

arkivfoto (Billede: Polfoto/Foto: Lars Nyb¿ll)

I dag bliver hvert 10. barn fra kunstig befrugtning født af en singlemor uden partner – en såkaldt selvvalgt solomor. Det viser nye tal fra Dansk Fertilitetsselskab, som DR’s Undersøgende Databaseredaktion har fået adgang til.

I 2014 fødtes der i alt 478 børn til enlige mødre gennem kunstig befrugtning – eller hvad der svarer til børn nok til at fylde 20 skoleklasser.

Det skriver DR.

Kyle er blevet far: Hans egen mor bar sønnen
Kyle er blevet far: Hans egen mor bar sønnen

Året før i 2013 var der 449 børn, der blev født af enlige kvinder Ifølge overlæge på Rigshospitalet Søren Ziebe, så oplever landets fertilitetsklinikker et stødt stigende antal single-kvinder, som vælger at få hjælp til at blive mødre.

- Vi ser mange singlekvinder, der når frem til det punkt i deres biologiske tidsalder, hvor det er enten eller, hvis de skal have børn. Og så vælger mange af dem at få børnene alene.

Par søger fertilitets-behandling uden at dyrke sex
Par søger fertilitets-behandling uden at dyrke sex

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx