Af - 11/03-14 08:00; Opdateret: 11/03-14 11:04

Eks-borgmester tordner mod kolleger: De er levebrødspolitikereEks-borgmester tordner mod kolleger: De er levebrødspolitikere

Tidligere folketingsmedlem og borgmester er fortørnet over bjærgsomme tidligere kolleger, der hæver store beløb i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

storybild

Uffe Thorndahl i sin tid som borgmester for Hørsholm - en post han beklædte fra 2001-2009, først som konservativ, men i det sidste års tid som løsgænger. Tidligere har han siddet i Folketinget for Fremskridtspartiet. (Billede: Polfoto/Sif Meincke/arkiv)

Myndighederne jagter almindelige borgere for at afsløre socialt bedrageri, mens fritidspolitikere i landets kommuner hæver millioner i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste uden at bevise, at de har mistet en krone i løn-indtægt.

Det fortørner Uffe Thorndahl, tidligere konservativ borgmester i Hørsholm Kommune, der derfor har brugt det sidste år på en omfattende kortlægning af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste i Danmarks 98 kommuner.

LÆS OGSÅ: Fritidspolitikere malker dig for millioner

Han har ingen skrupler ved at afsløre tidligere kollegers bjærgsomhed, og har nu valgt at dele sine fund med metroxpress efter at have gennemgået mere end 6.000 siders materiale.

Ingen krav om beviser
- I 29 kommuner fosser pengene ud af kassen. Det er overordentligt kritisabelt, at der stort set ikke er nogen kontrol med de penge i en tid, hvor myndighederne jagter de ressourcesvage i samfundet – for eksempel enlige mødre – for at afsløre socialt bedrageri, mener Thorndahl.

Reglerne om tabt arbejdsfortjeneste er skabt for at lokalpolitikere kan blive kompenseret, hvis de er nødt til at holde fri fra arbejde for at passe den politiske tjans og dermed går glip af lønkroner. Men der er ikke de store krav til, at de skal bevise, at de faktisk har mistet en indtægt.

Professor: Embedsmænd er i farezonen i skandalesager
Professor: Embedsmænd er i farezonen i skandalesager

- For nogen ser det ud til, at de ting, de får penge for, handler om at få skrevet så mange timer på som overhovedet muligt og har meget lidt med deres politiske virksomhed, siger Thorndahl, der ikke er bange for at kalde de tidligere kolleger, der hæver flere hundrede tusinde kroner om året, for levebrødspolitikere.

LÆS OGSÅ: Chokeret over millioner til fritidspolitikere: Advarselslamperne blinker!

LÆS OGSÅ: Eks-borgmester tordner mod kolleger: De er levebrødspolitikere

LÆS OGSÅ: Fritidspolitikere malker dig for millioner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx