Af Ritzau - 24/09-16 13:15

Venstre om Sass-kritik: S bidrager ikke til en løsningVenstre om Sass-kritik: S bidrager ikke til en løsning

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, afviser socialdemokratisk kritik af manglende enighed om 2025-plan.

storybild

Jacob Jensen føler sig provokeret af Henrik Sass Larsens tale på Socialdemokratiets landsmøde. (Billede: Scanpix/Benita Marcussen)

Den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, kritiserede lørdag på partiets kongres regeringen for at være for langsomme med at forhandle en 2025-aftale på plads.

Årsagen er ifølge Sass Larsen, at den borgerlige uenighed om en mulig topskattelettelse blokerer for en løsning, og gruppeformanden opfordrer derfor Venstre til at stoppe med at lade sig ydmyge af Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, der kræver et totalopgør med topskatten.

Den udlægning provokerer Venstres finansordfører Jacob Jensen (V). Han har de seneste to uger siddet med ved bordet, når 2025-planen er diskuteret i den borgerlige lejr, og han er sikker på, at der kan findes et kompromis i det blå flertal.

- Vi har lagt en helhedsplan frem, der både indeholder skattelettelser i bunden og i toppen. Men hvad det ender med, afhænger jo af, hvad der kan findes flertal for, og der er mange elementer i spil i den forhandling.

- Som regering med 34 mandater ved vi godt, at vi ikke kan gennemføre noget alene, og derfor appellerer vi også til, at alle partier bidrager til at finde løsninger på vores økonomiske udfordringer.

- Det gælder i særlig grad partier, der har ambitioner om at sætte sig på statsministerposten i fremtiden, siger han med henvisning til Socialdemokratiet.

Jacob Jensen opfordrer derfor socialdemokraterne til at bidrage konstruktivt til 2015-planen i stedet for at sætte sig selv uden for døren.

Og hvad ydmygelser angår, husker han, at Socialdemokratiet og Sass Larsen også for nylig har lært en lektie om konsekvenserne ved at være afhængig af et parlamentarisk flertal.

- Henrik Sass Larsen lovede for nogle år siden over sit lig, at efterlønnen ikke ville blive forringet, men der gik jo ikke lang tid, før Radikale pressede Socialdemokraterne til at fremsætte et lovforslag, der gjorde præcis det.

- Heldigvis lever han endnu, men det er måske på sin plads at huske den episode og tilpasse retorikken, siger Jacob Jensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx