Af Bo Poulsen - 15/08-17 11:34; Opdateret: 15/08-17 17:50

Ubåden som alle snakker om: Se alle billederne indefraUbåden som alle snakker om: Se alle billederne indefra

Sagen omkring opfinderen Peter Madsen er stadig et stort mysterium. Torsdag tog han ud på en prøvetur i ubåden UC3 Nautilus sammen med den svenske freelancejournalist Kim Wall, der angiveligt var med for at skrive en artikel.

storybild

Ubådsentusiasten Peter Madsen blev lørdag varetægtsfængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab, efter hans ubåd, Nautilus, sank fredag formiddag. (Billede: Deadline Press/ ReeMedia)

Sent torsdag aften blev ubåden meldt savnet. Fredag blev Peter Madsen fundet syd for Drogden Fyr ved Køge Bugt. Ubåden sank, og han blev reddet. Efterfølgende blev han sigtet og varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab på den 30-årige Kim Wall, som man ikke har set siden.

Peter Madsen har tidligere påstået, at han satte hende af ved restauranten 'Halvandet' på Refshaleøen. Den oplysning er endnu ikke bekræftet.

Ubåden UC3 Nautilius blev bygget af blandt andet Peter Madsen, som en del af et hobbyprojekt. Den blev søsat i 2008 i Københavns Havn. Det er verdens største hjemmebyggede ubåd. Det er en hybrid-ubåd, der både bliver drevet af diesel- og el-motor. Den kan teoretisk set nå ned på en dybde af 470 meter, men har kun været nede på 40 meter. Dens maksimale hastighed på overfladen skulle være på 6,8 knob. Under havets overflade er den på 3,5 knob. Ubåden er næsten 18 meter lang. Den vejer omkring 33 tons, og er to meter bred.

Her kan du se en række billeder fra juli, hvor 'Raket-Madsen', som han også bliver kaldt, viste rundt i ubåden, som Københavns Politi nu behandler som et potentielt gerningssted.

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx