Af Ritzau - 01/07-17 23:04; Opdateret: 01/07-17 23:18

Haarder angriber Finansministeriet: Blander sig for megetHaarder angriber Finansministeriet: Blander sig for meget

Tidligere minister Bertel Haarder anklager Finansministeriet og den forrige finansminister for dårlig ledelse.

storybild

Ingen har mere ministererfaring end Bertel Haarder, der søndag angriber Finansministeriet for at blande sig for meget i andre ministeriers sager. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Finansministeriet og finansministeren blander sig for meget i andre ministres arbejde. Det mener Bertel Haarder (V), der har flere år som minister på cv'et end nogen anden dansker.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Ifølge avisen anklager Bertel Haarder Finansministeriet for at blande sig unødigt i andre ministeriers arbejde.

- Finansministeriet har påtaget sig en detailstyringsrolle, som vi aldrig har set før, siger Haarder ifølge avisen og fortsætter:

- Det er dårlig ledelse.

Indtil sidste år, hvor han forlod ministerholdet, havde Haarder hårde sammenstød med Finansministeriet og den daværende minister, Claus Hjort Frederiksen, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg blev tvunget til at leve op til det, som man spottende sagde om, at min kulturpolitik bestod i at spare to procent på alle driftsområder, siger Bertel Haarder.

- Det er der ikke meget kulturpolitik i, vel? Det er en fattig kulturpolitik. Man behøver jo ingen kulturminister så. Man kunne bare nøjes med ét ministerium. Finansministeriet.

Der er blandt nuværende ministre også store frustrationer over Finansministeriet, skriver Jyllands-Posten, uden at angive hvor oplysningen stammer fra.

I maj vedtog Folketinget et forslag, der understreger vigtigheden af, at Finansministeriet tillader de øvrige ministerier "rum for innovationsprocesser og nytænkning".

Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen, kalder vedtagelsen "en løftet pegefinger", fordi "Finansministeriet i nogle sager skal blande sig mindre".

Claus Hjort Frederiksen har ikke ønsket at kommentere kritikken til Jyllands-Posten. Den nuværende finansminister, Kristian Jensen (V), siger til avisen, at han ikke kan genkende billedet, der tegnes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Millioner på spil: Kreditorer jagter...
bt.dk
Dansk supermarkedskæmpe sender...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx