Af Lars Dinesen - 24/09-15 17:46

Løkke får lovning på praktikpladser til flygtningeLøkke får lovning på praktikpladser til flygtninge

Mindst fem store virksomheder giver håndslag på virksomhedspraktik til flygtninge efter topmøde på Marienborg

storybild

Mindst fem store virksomheder forpligter sig nu til at give flygtninge praktikforløb efter et "civilt topmøde" på Marienborg, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har sat fokus på integration.

Det drejer sig blandt andet om virksomhederne NCC, Bella Centret, Ikea, Dansk Supermarked og ISS. Flere har allerede meldt sig, oplyser Lars Løkke.

- Vi vil umiddelbart forpligte os til, at vi mindst etablerer 100 forløb som virksomhedspraktik, sagde ISS-direktør Martin Gaarn Thomsen på et pressemøde umiddelbart efter mødet.

Her gjorde statsministeren det også klart, at integrationsproblemerne hidtil ikke er blevet løst, og at der i fremtiden er en stor udfordring med de 12.000 flygtninge, der kommer til kommunerne i år, og som "næppe bliver færre i 2016".

Antallet af asylansøgere lavere end sidste år
Antallet af asylansøgere lavere end sidste år

Et af problemerne er især de mindre- og mellemstore virksomheder, der oplever bureaukratiske udfordringer, hvis de skal hjælpe flygtninge i arbejde.

Derfor understregede Lars Løkke Rasmussen, at der skal mere "afbureaukratisering" til - men ikke nødvendigvis flere penge.

DSB om flygtninge-kritik: Vi har udvist flexibilitet
DSB om flygtninge-kritik: Vi har udvist flexibilitet

- Der har ikke været efterspørgsel om flere penge, men der har fra flere sider været efterspørgsel om, vi ikke kan gør det lidt smartere, siger Lars Løkke Rasmussen (V) efter mødet på Marienborg.

- Så jeg tror, at det, der nu skal ske, er, at vi alle sammen tager noget ansvar på os. Vi vil gerne se på alle de systemer, vi har skabt, og hvor de kan afbureaukratiseres, sagde han.

LÆS OGSÅ: Rystede flygtninge-frivillige: DSB smider os ud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx