Af - 25/06-15 08:27

DMI: Sådan bliver Roskilde-vejretDMI: Sådan bliver Roskilde-vejret

- Hvis man vil være mest sikker på at holde sig tør, så skal man vente til tirsdag med at tage på festival, lyder meldingen fra DMI.

Bildstrecke im Grossformat »

DMI har lavet en prognose for de næste fire uger, der ser således ud. Indtil videre har de ramt deres forudsigelser ret godt.

Landets største musikfestival banker på døren, og skolerne er klar til at gå på sommerferie. De to ser dog ud til at starte i den dårlige ende af vejr-skalaen, men kun i løbet af weekenden. For i næste uge skifter det til det bedre.

- Vejret slår om fra det her lavtryksprægede vestenvindsvejr til højtryksvejr, og det betyder så, at vi får stabilt sommervejr i en periode med temperaturer omkring de her 25 grader, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Jørn Thomsen, til metroxpress.

Han kan ud fra sine prognoser for resten af ugen ikke se, hvornår det gode vejr skulle stoppe igen, så det skulle være "meget sandsynligt", at det gode vejr holder helt frem til næste weekend.

Stort kort: Sådan undgår du at ligge i mudder på Roskilde
Stort kort: Sådan undgår du at ligge i mudder på Roskilde

LISTE: 6 grunde til, at NorthSide er federe end Roskilde
LISTE: 6 grunde til, at NorthSide er federe end Roskilde

Det er altså gode meldinger for de mange festglade mennesker, der skal hygge sig på Roskilde Festival, hvor musikken starter onsdag. Teltpladsen åbner dog lørdag - eller når hegnet væltes - så vil man undgå at pakke regntøj, skal man vente lidt med at tage afsted.

- Hvis man vil være mest sikker på at holde sig tør, så skal man vente til tirsdag. Man kan også tage derned mandag, for der er risikoen for byger ikke så stor, siger Jørn Thomsen.

Vi skal nemlig lige igennem et par dage med knap så godt vejr, inden næste uges sommerlignende periode starter.

- Allerede i løbet af fredagen trækker der skyer ind, og der kan komme lidt regn. Hen over weekenden skal et frontsystem så passere, og det betyder mange skyer med regn og byger lørdag, mens det bliver lidt bedre søndag uden at være prangende, siger Jørn Thomsen, der påpeger, at det vejr godt kan fortsætte ind i den kommende uge.

- Mandag er lidt "bob-bob", fordi vi har noget regn, der skal passere natten til mandag, og der kan også komme enkelte byger i løbet af dagen. Så det er først tirsdag, at vejret rigtigt skifter over i den anden boldgade, siger han.

Festivaler udsolgt: Pas på griske billetfuskere
Festivaler udsolgt: Pas på griske billetfuskere

DMI-prognose: Op til 30 grader i næste uge
DMI-prognose: Op til 30 grader i næste uge


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx