Af - 24/04-14 08:16; Opdateret: 24/04-14 08:28

Skizofren Eurovision-scene: Skal være både rå, glamour, fin og pompøsSkizofren Eurovision-scene: Skal være både rå, glamour, fin og pompøs

I B&W Hallerne på Refshaleøen står scenen til Eurovision Song Contest nu klar. Se scenens opbygning og lysshow i billedgalleriet.

Bildstrecke im Grossformat »

De rå jernsøjler tårner sig op i B&W Hallerne, men alligevel falder de i ét med de moderne LED-skærme og det markante lysshow. Onsdag blev Eurovision-scenen afsløret, og den byder på en blanding af mange genrer.

- Det, at vi er sådan et råt sted, har jo været med til at skabe et mere råt show. Men der bliver flere nuancer. Vi er ikke rå hele vejen igennem: Vi er også glamour, vi er kæmpe-fyrværkeri, vi er det hele, forklarer showchef Jan Lagermand Lundme.

- Det bliver en kontrast mellem noget meget råt og noget meget fint og pompøst. Både for scenen men også for alt indholdet i showet.

Frygter du dårlig Eurovision-lyd? Bare rolig: DR har 60.000 meter stof
Frygter du dårlig Eurovision-lyd? Bare rolig: DR har 60.000 meter stof

Som søfartsnation er Danmark omgivet af kyst. Derfor er Eurovision-scenen selvfølgelig også. 40 kubikmeter vand omkranser scenen ’kubus’, der forestiller en udhulet terning.

Men ved DR vil man dog ikke afsløre, om nogen skal ud at svømme. En svømmetur kan stadig være kritisk, for der er sort farve i vandet, som skal sikre, at vandet reflekterer på tv. Og man er ikke helt sikre på, om farven kan smitte af.

- Vi er stort set klar. Vi mangler bare to ugers prøver, så den sidder lige i skabet. Vi har jo haft stand-ins, som har kunnet alle de 37 numre: På den måde artisterne synger, den måde, de bevæger sig på scenen. Derfor kan vi alle vores kameraer, vi kan lyset, vi kan baggrunden. Nu skal vi så bare i gang med at øve med de rigtige artister, forklarer Lundme.

Det lader dog til, at dagens fokus var hallens lyd- og lysshow. En stor del af tiden viste storskærmene nemlig udelukkende ben. Men det skal nok blive fikset, inden sangkonkurrencen for alvor går i gang.


LÆS OGSÅ: Billetamok: Eurovision udsolgt på 15 minutter

LÆS OGSÅ: Super lodtrækning: Basim spås historisk gode vinderchancer

LÆS OGSÅ: Private københavnere vil tjene penge på Eurovision

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx