Af - 28/04-14 22:46

Bestyrelsesmedlem: Løkke kendte til datters GGGI-flybilletBestyrelsesmedlem: Løkke kendte til datters GGGI-flybillet

Ifølge et interview i et koreansk magasin foreslog GGGI selv Lars Løkke Rasmussen, at han kunne tage sin datter med til Rio på klimaorganisationens regning. Det går imod hans egen forklaring på legendarisk pressemøde

storybild

Hvor meget vidste Lars Løkke Rasmussen om sin datters flybillet? (Billede: Polfoto)

Løj Lars Løkke Rasmussen, da han hævdede, at klimaorganisationen GGGI kun havde betalt hans datters 27.000 kroner dyre flybillet til Rio ved en fejltagelse?

Venstre-formanden fortalte på et fire timer langt pressemøde i oktober sidste år, at den flybillet, som hans datter havde fløjet med ham til klimatopmøde i Rio i 2012 på, kun blev betalt af den skattefinansierede klimaorganisation GGGI, som Lars Løkke Rasmussen er formand for, på grund af en ”misforståelse”.

Datterens Rio-rejse belaster Løkke
Datterens Rio-rejse belaster Løkke

Men i et interview med et koreanske magasin fortæller et tidligere bestyrelsesmedlem i GGGI ifølge Information, at Lars Løkke Rasmussen udmærket vidste, hvem der betalte billetten. Han meldte i første omgang fra til klimatopmødet i Rio, fordi han skulle på ferie med sin datter, men:

- Så bad GGGI Rasmussen komme til Rio de Janeiro med sin datter på GGGI’s regning. Det var sådan, det skete,« siger det koreanske Kim Sang-hyup, der dengang sad i GGGI’s bestyrelse, til magasinet Kyunghyang Weekly ifølge Informations oversættelse.

Nyt røgslør: Løkkes datters ophold i Rio er hemmeligt
Nyt røgslør: Løkkes datters ophold i Rio er hemmeligt

På det fire timer lange pressemøde den 20. oktober 2013, hvor Lars Løkke Rasmussen fremlagde alle sine bilag efter kritik af dyre flyrejser betalt af GGGI, fortalte Venstre-formanden, at det var meningen, at han selv skulle have betalt datterens billet.

- Vi var i Venstre enige om, at jeg selv skulle betale for min billet. Jeg har ikke selv haft kommunikationen, forklarede Lars Løkke Rasmussen dengang.

Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det
Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det

Både S, SF og Enhedlisten vil nu have Lars Løkke Rasmussen til at offentliggøre de mails, der er blevet sendt mellem GGGI og Venstre, for at få svar på, hvordan sagen forholder sig.

- Det citat fra det koreanske bestyrelsesmedlem lyder ikke umiddelbart som det, Lars Løkke selv har forklaret. Jeg kan ikke forstå, hvorfor han ikke bare fremlægger dokumentationen, siger SF’s udviklingsordfører, Trine Pertou Mach til Information.

SF vil ikke smide flere penge efter omstridt klimaorganisation
SF vil ikke smide flere penge efter omstridt klimaorganisation

Lars Løkke Rasmussen fortalte, at han havde betalte de 27.000 kroner tilbage godt en uge efter pressemødet. Han har dog ikke tidligere ønsket at offentliggøre mailudvekslingen om flybilletten og har heller ikke udtalt sig om påstanden fra det tidligere GGGI-bestyrelsesmedlem.

Rapport: Tvivl om Løkkes løn-oprydning i GGGI
Rapport: Tvivl om Løkkes løn-oprydning i GGGI

Lars Løkke pressede GGGI-budget igennem trods protester
Lars Løkke pressede GGGI-budget igennem trods protester

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx