Af - 09/09-16 14:52

Slog sin kone ihjel, da hun lå hjælpeløs i seng: Jeg fortryder det ikkeSlog sin kone ihjel, da hun lå hjælpeløs i seng: Jeg fortryder det ikke

En 78-årig mand skal for retten for at have slået sin kone ihjel af medlidenhed.

Bildstrecke im Grossformat »

En ældre mand er klar til at tage straffen for at have slået sin kone ihjel tidligere i år. På mandag skal han for retten, hvor det afgøres, om han skal fængsles for drabet, som han ifølge sin egen forklaring begik af medlidenhed, da konen indædt bad ham om det.

Manden er - ifølge Helsingør Dagblad - et hundrede procent afklaret med sin handling og fortryder intet, tværtimod.

- Man må jo ikke slå folk ihjel, og det har jeg jo gjort.

Det siger han til Helsingør Dagblad.

Drabet skete i april i år på Rigshospitalet, hvor den 78-årige mands kone lå med en rygmarvslidelse efter et fald i hjemmet tidligere på året. Han er tiltalt for drab på begæring.

Den ældre mand fortæller, at han står ved sin handling, som han kalder en barmhjertighedsgerning ifølge Helsingør Dagblad.

Den tiltalte forklarer over for avisen, at konen indtil faldet i februar var meget aktiv og deltog på motionshold. Pludselig kunne hun intet, og hun skulle eksempelvis have hjælp til at komme af med sin afføring.

Rockerdrab: 25-årig Satudarah-medlem fundet død
Rockerdrab: 25-årig Satudarah-medlem fundet død

Den dræbte skal ifølge den 78-årige have planlagt, hvordan hun ønskede at gå bort. Og det var mandens opgave at fuldføre det, lyder hans forklaring.

Da han fik mulighed for at overnatte alene med hende på hospitalet, slog han til.

- Om aftenen var de inde og tømme hendes tarm og hendes blære som de plejede, og så blev vi ladt alene tilbage. Vi lukkede døren. Hun indtalte sit dødsønske på min mobiltelefon to gange. Så gav jeg hende sovepiller og vand til at skylle dem ned med. Jeg gav hende alle de piller jeg havde - omkring tyve stykker, og som hun selv havde købt ind på forhånd. Jeg hentede dem derhjemme. Hun fik dem af flere gange. Så faldt hun i søvn og jeg lagde mig på drømmesengen.

Da personalet om natten kiggede ind til parret, var hun ikke længere i live.

Psykisk syge voldtaget på bosteder
Psykisk syge voldtaget på bosteder

Den 78-årige fortæller, at han fandt et brev fra sin kone, hvor der ifølge ham selv stod “Jeg vil dø, jeg vil dø, jeg vil dø!”.

Den 78-årige risikerer op til tre års fængsel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx