03/09-13 18:12

MGP: Verden jubler over KøbenhavnMGP: Verden jubler over København

Valget af København som vært for næste års Eurovision har skabt kritik i Danamark, men i udlandet jubles der.

storybild

Danske Emmelie de Forest vandt i år i Malmø. (Billede: AP/Polfoto)

80 procent af de internationale fans foretrækker København som værtsby for Eurovision Song Contest 2014. Mange har allerede købt flybillet og booket hotel til næste års show.

Mens det har delt danskerne, at DRs har valgt hovedstaden frem for provinsen som værtsby for næste års internationale Grand Prix, så er reaktionen fra udlandet anderledes entydig.

LÆS OGSÅ: Christiane vil være vært til Melodi Grand Prix

- Fansene blev ekstatiske, da nyheden ramte nettet mandag formiddag, fortæller Sergio Jiandani, presseansvarlig for det største uafhængige Grand Prix-website, Esctoday, til dr.dk/grandprix.

Tusindvis af fans fra hele Europa og sågar USA og Australien rejser hvert år til Eurovision Song Contest.

- Nu bliver det nemmere for dem at være med, og der bliver masser af overnatningsmuligheder. Vi har fået virkelig mange positive reaktioner på vores website, og mange fans har allerede booket fly og hotel, fortæller Sergio Jiandani.

LÆS OGSÅ: Øde ø skal forny Melodi Grand Prix

På opfordring fra dr.dk/grandprix lavede Esctoday i juli en afstemning om, hvilken af kandidaterne de internationale fans foretrak som værtsby: Herning, Horsens eller København.

- 80 procent svarede, de ville have København som vært, siger Sergio Jiandani.

Siden Emmelie de Forest vandt det internationale Melodi Grand Prix i maj, er DR blevet bestormet af Eurovision-fans, der tryglede om at lægge konkurrencen i København, og mange vittige hoveder har delt billeder fra TV2 Zulus serie "Hvor fanden er Herning" på Facebook og Twitter.

Det skyldes ikke mindst, at fansene kender København godt i forvejen, påpeger Fotis Konstantopoulos, chefredaktør på et andet stort Grand Prix-fansite, Oikotimes.com.

LÆS OGSÅ: Dansk Melodi Grand Prix-dato på plads

De har nemlig været her både i 2001, da Parken lagde rammer til det største show i Eurovisionens historie, i 2005, hvor jubilæumsshowet Congratulations fandt sted i Forum, og så igen i år.

- De fleste af os rejste jo gennem København for at komme til Malmø i år. Og det, vi har brug for, er en by som København med et stort udbud af hoteller og en international lufthavn i nærheden, slår Fotis Konstantopoulos fast.

Mandag lancerede DR også sit slogan for næste års konkurrence - #JoinUs - og det er de internationale fans allerede begyndt at bruge flittigt på de sociale medier.

- Jeg er vild med, at næste års motto både er et slogan og et hashtag, som man kan bruge på Facebook og Twitter. Det vil bringe os tættere sammen i Europa, og det inviterer alle til at komme og være med til festen, siger Sergio Jiandani, som også selv har planlagt at tage turen fra Malaga til København til maj 2014. Fotis Konstantopoulos, der vil komme til den danske hovedstad fra Athen, er enig.

- Jeg synes, det er et af de bedste slogans i Grand Prix-historien. Hvorfor? Fordi jeg virkelig tror, at I mener det. Personligt er der ikke noget, jeg hellere vil, end at joine jer til næste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx