Af Ritzau - 24/09-16 15:22

Poul Nyrup: Jens Philip er lige så dansk som alle andrePoul Nyrup: Jens Philip er lige så dansk som alle andre

Trods kritik af Dansk Folkeparti bakker Poul Nyrup Rasmussen sin formand op i samarbejde over midten.

storybild

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen talte lørdag på Socialdemokratiets Kongres i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) blev mødt af høje klapsalver, da han fra talerstolen på Socialdemokratiets kongres i Aalborg gik ind sagen om elevrådsformanden på Langkær Gymnasium i Aarhus.

Og han gjorde sin holdning til sagen ganske klar.

- Jeg vil personligt sige, og jeg håber, at jeg kan sige det på vegne af alle socialdemokrater her. Jens Philip Yazdani, du er lige så dansk, som alle andre drenge i Danmark.

Sagen begyndte at rulle, da Martin Henriksen (DF) i Debatten på DR2 torsdag aften sagde, at han ikke vidste, om Jens Philip Yazdani var dansker.

Det er på trods af, at Yazdani er født og opvokset i Danmark og har en dansk mor.

Efterfølgende har Martin Henriksen sagt til Ritzau, at man skal føle sig dansk i hjertet, og man skal være loyal over for Danmark for at være dansker.

Også den udtalelse havde Poul Nyrup Rasmussen lagt mærke til.

- Jeg tænkte ved mig selv. Det er da ikke integration. Det er assimilation, siger han.

Utilfredsheden med Martin Henriksens udtalelse kommer samtidig med, at manges ører var rettet mod netop Dansk Folkeparti i Poul Nyrup Rasmussens tale.

Den tidligere formand for Socialdemokraterne har tilbage i 1999, da han sad som statsminister, sagt:

- Derfor siger jeg til Dansk Folkeparti: Uanset hvor mange anstrengelser, man gør sig - set med mine øjne – stuerene, det bliver I aldrig.

Mette Frederiksens (S) sagde i sin tale på kongressen fredag, at et samarbejde med netop Dansk Folkeparti kunne komme på tale. Trods sine tidligere udtalelser bakker Poul Nyrup Rasmussen sin formand op.

- Jeg er meget enig i den kurs om samarbejde og mere velfærd, som Mette har sat. Det er vores formand, og det er hendes kurs, det er min kurs, og det er vores kurs, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx