Af - 27/02-14 08:31; Opdateret: 27/02-14 11:34

12-årig dreng mobbes med \12-årig dreng mobbes med "John Hitler"

Hænges ud for at have svaret forkert i et quizprogram på DR.

storybild

Facebook-siden har nu over 56.000 synes godt om-tilkendegivelser. (Billede: Facebook)

- Man tror, det er fuldstændig uskyldigt at være med i et tv-program, og se så hvad der kommer ud af det, siger Bjarne Jørgensen, hvis 12-årige søn Benjamin er blevet omdrejningspunkt for en viral vittighed, der ikke er særlig sjov for familien længere.

Adskillige Facebook-sider flyder nemlig over med videoer, billeder og nu også et dance-track, der gør grin med Benjamins svar i et quizprogram. En af Facebook-siderne har over 56.000 synes godt om-tilkendegivelser.

Benjamin var nemlig med i tv-programmet “Fredagsfesten” på kanalen DR Ultra, hvor han sammen med sine kammerater fra elhockey-holdet dystede mod deres tre trænere. Her stiller værten quizspørgsmålet: “Hvad hedder Hitler til fornavn?”. Benjamin rækker begejstret armen i vejret og svarer: “John Hitler”.

Klippet med det forkerte svar bliver nu vist igen og igen i et hav af udgaver på Facebook-siderne.

- Jeg bryder mig ikke om det. De der 8-10 sekunder, som nu er på nettet, de er jo taget ud af en sammenhæng. Vi har bare været med i et quizprogram, og min søn er handicappet, så jeg synes ikke det er okay, siger Bjarne Jørgensen om brugen af klippet.

- Det er ikke fedt, at han skal hænges ud på den måde, fordi han kommer med et svar, der ikke er rigtigt, siger faderen og tilføjer, at Adolf Hitler på ingen måde er rar at blive forbundet med.

- Hvis folk, der griner af klippet, ikke har set hele udsendelsen, har de ikke begreb om hvad der foregår, siger han.

“John Hitler”-sang indtager førstepladsen
“John Hitler”-sang indtager førstepladsen

For Benjamin er nemlig ikke som alle andre og går på specialskole. Med faderens egne ord er han “ikke helt med kognitivt set” i forhold til andre børn på samme alder. Men han er godt klar over, at der gøres grin med ham på nettet.

- Han er ved at være nået grænsen. Han bliver mindet om det hver dag, jo flere, der opdager det ude på skolen, siger faderen om Benjamins reaktion på at være genstand for så mange jokes på nettet.

- Min søn synes da også, at noget af det er sjovt. Men det er da ikke det hele, der er lige sjovt. Her i huset er fruen og jeg ikke på Facebook - det er kun min datter, der er det. Og der bliver hun konfronteret med det hver dag, fortæller faderen.

- I går var der nogen i radioen, der henviste til klippet og sad og grinede af det. Det prøvede jeg at få fat i ham fra radioen og høre ham, om han synes, det er sjovt at sidde og grine af handicappede, siger Bjarne Jørgensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx