Af Agnete Finnemann Scheel - 26/10-15 18:46

Slovenien sætter private vagter ind mod migranterSlovenien sætter private vagter ind mod migranter

Myndighederne magter det mere ikke i Slovenien. Private vagter skal hjælpe med at kontrollere migrantbølgen.

storybild

Migrants run along a street to the Austrian - Slovenian border after they broke through a cordon in a makeshift camp in Sentilj, Slovenia, Tuesday, Oct 20, 2015. Thousands of people are trying to reach central and northern Europe via the Balkans but often have to wait for days in mud and rain at the Serbian, Croatian and Slovenian borders. ( AP Photo/Christian Bruna ) (Billede: Christian Bruna)

Politiet og hæren i Slovenien har brug for hjælp til at klare opgaven med at styre den store bølge af migranter og flygtninge, der bevæger sig igennem Europa for at komme op til de nordeuropæiske velfærdsstater.

Derfor vil den slovenske regering begynde at bruge private sikkerhedsvagter, siger Bostjan Sefic, der er statssekretær i Sloveniens indenrigsministerium.

Slovenien er på det seneste blevet et knudepunkt på ruten for de mange mennesker fra blandt andet Afrika og Mellemøsten, der bevæger sig nordpå.

Slovenien beder nabolande dæmpe flygtningestrøm
Slovenien beder nabolande dæmpe flygtningestrøm

Efterhånden som Ungarns grænser er blevet lukket, har menneskebølgen fundet andre veje, og her er Slovenien blevet en vigtig rute.

Over de seneste ti dage er 76.000 migranter og flygtninge kommet ind i landet fra Kroatien ved Sloveniens sydlige grænse.

De drager nordpå mod Østrig og Tyskland.

Bostjan Sefic siger, at der skal bruges 50 til 60 private sikkerhedsfolk, der så kan sættes ind, hvor politiet nu skal bruge dem.

Soldater skal hjælpe med at håndtere flygtninge i Slovenien
Soldater skal hjælpe med at håndtere flygtninge i Slovenien

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at der fortsætter med at strømme migranter og flygtninge ind i Slovenien, selv om regeringscheferne fra en stribe Balkan- og EU-lande søndag mødtes i Bruxelles.

I forbindelse med mødet advarede Sloveniens premierminister, Miro Cerar, om, at EU og hele Europa er på kanten af at bryde sammen. Endnu mens mødet var i gang, meldte det slovenske indenrigsministerium om ny rekord med 15.000 ankomne på et døgn.

På mødet aftalte lederne blandt andet, at landene ikke længere skal lade migranter og flygtninge passere grænser uden at registrere dem.

Men dpa skriver, at der mandag - altså dagen efter mødet - frem til klokken 14 kom omkring 6000 migranter eller flygtninge ind i Slovenien fra Kroatien.

Oplysningerne kommer fra det slovenske nyhedsbureau STA, som citerer politiet.

Videre skriver dpa, at der lige nu venter omkring 11.000 migranter og flygtninge i Slovenien på at komme videre nordpå.

LÆS OGSÅ: Migrantbusser kommer til Slovenien fra Kroatien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Drama i København: Mand tæt på at...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx