Af Ritzau - 30/03-16 10:08; Opdateret: 30/03-16 11:06

Politiet skal afhøre hundredvis i terrorsag fra KundbyPolitiet skal afhøre hundredvis i terrorsag fra Kundby

En 16-årig pige og en 24-årig mand skal være varetægtsfængslet i yderligere fire uger i terrorsag fra Kundby.

storybild

(Billede: Polfoto)

Et stort antal personer skal i de kommende måneder afhøres af politiet i den såkaldte Kundbysag. Det oplyser senioranklager Kristian Kirk onsdag ved Retten i Holbæk.

- Der resterer flere hundrede afhøringer, og vi er gået i gang med det, fortæller han.

Retten har onsdag bestemt, at en 24-årig mand, som er sigtet i sagen, fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

En 16-årig pige, som også er sigtet, har valgt at acceptere anklagemyndighedens krav om fortsat fængsling. Hun er derfor ikke mødt op i retten onsdag.

Varetægtsfængslingen for de to er forlænget frem til den 27. april.

LÆS OGSÅ: Terrorsigtet pige fra Kundby accepterer fortsat fængsling

LÆS OGSÅ: Forsvarer i sag om terrorplaner betvivler sagens tyngde

Begge sigtede nægter sig skyldige i anklagemyndighedens sigtelser om forsøg på terrorisme. Terrorisme, som angiveligt skulle være gået ud over den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.

Pigen havde ifølge sigtelsen planer om at udføre bombeangreb mod de to skoler, og den 24-årige har ifølge anklagemyndigheden bistået hende.

Ved onsdagens retsmøde valgte dommer Anette Rahr Codam at lukke dørene af hensyn til politiets videre efterforskning.

- Vi har at gøre med en alvorlig sag, som fortsat efterforskes. Hensynet til efterforskningen vejer tungere end hensynet til offentlighedens interesse i sagen, lyder det fra Codam.

Forsvarsadvokat Henrik Garlik protesterede inden dommerens afgørelse mod, at dørene skulle lukkes.

- Vi har nogle sigtelser, hvor min klient indgår i en alvorlig sag, og hvor offentligheden ikke har nogen mulighed for at få indblik i, hvad den begrundede mistanke drejer sig om, lød protesten fra advokaten.

LÆS OGSÅ: PET opfordrer terrortruede skoler til normal adfærd

LÆS OGSÅ: Kundby-pige har haft besøg af Ombudsmandens Børnekontor

Ifølge ham er det vigtigt for den 24-årige at få lov til at forklare - og dermed forsvare - sig over for offentligheden. Men det bliver altså ikke endnu.

I en anden terrorsag fra København, hvor fire mænd er tiltalt for at bistå Omar el-Hussein forud for angrebet på synagogen i Krystalgade, var der også lukkede døre i lang tid.

I mere end et år blev der gang på gang holdt lukkede retsmøder i sagen, indtil selve retssagen gik i gang tidligere i marts. Først da blev dørene åbnet i den sag.

De lukkede døre frustrerede også flere pårørende til den 24-årige, som var mødt op til onsdagens retsmøde i Holbæk. De fik lov at opholde sig i retssalen i cirka ti minutter, før Anette Rahr Codam lukkede retsmødet.

Det var dog tydeligt, at den 24-årige var glad for opbakningen. Flere gange sendte han store smil i retning af tilhørerpladserne, hvor den lille flok af familiemedlemmer og bekendte sad.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx