Af Peter Ølholm Hansson - 24/11-17 14:56

17-årig pige kendt skyldig for forsøg på IS-terror mod danske skoler17-årig pige kendt skyldig for forsøg på IS-terror mod danske skoler

Landsretten har kendt en 17-årig pige skyldig for forsøg på terror. Pigen fra Kundby på Sjælland var kun 15 år, da hun lagde planerne.

storybild

Ni nævninge og tre dommere afgjorde fredag formiddag, at den 17-årige pige skulle kendes skyldig i sagen.

Den 17. maj i år blev Kundby-pigen idømt seks års fængsel i byretten, og nu har Østre Landsret altså kendt hende skyldig. Straffen bliver først udmålt i næste uge.

Tirsdag kom det frem, at den skyldige pige efter to års tavshed for første gang udtalte sig via breve til en journalist på TV 2. Her skrev hun blandt andet:

'Jeg var kun en 15-årig pige dengang, så alvoren den var svær at se. Desværre vil den fejltagelse forfølge mig resten af livet nu. For eksempel også når jeg skal ud og have et job en dag. Siden jeg var helt lille har jeg haft tanken om at blive Falckredder/paramediciner, men håbet det må jeg vinke farvel til.'

Fra sit pigeværelse i den vestsjællandske by Kundby forsøgte den dengang 15-årige pige i efteråret 2015 at tage kontakt med Islamisk Stat og organisationens leder.

Hun fik hul igennem til flere militante islamister, og i løbet af ganske kort tid blev hun radikaliseret. Det skete efter en rejse til Tyrkiet i sommeren 2015.

Hun satte sig siden for at gennemføre et bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle, hvor pigen var blevet mobbet. Angrebet skulle rettes mod en gallafest på skolen i januar 2016. Bomben skulle indeholde sprængstoffet TATP.

Stoffet har optrådt i flere terrorsager og er kendt under navnet Satans Mor på grund af sin ustabilitet. Pigen havde købt både brintoverilte og acetone i to Matas-butikker. Kemikalierne indgår i sprængstoffet, og pigen lå også inde med manualer til fremstilling af bomber.

Gallafesten på Sydskolen i Fårevejle løb af stablen 8. januar. Angrebet blev aldrig til noget. Pigen nåede ikke engang frem til at fremstille en funktionsdygtig bombe. Herefter ændrede pigen planer og udså sig et nyt mål, den jødiske Carolineskole i København. Den plan blev heller ikke ført ud i livet.

3. januar 2016 blev pigen anholdt, og siden har hun siddet fængslet. Først på den sikrede institution Grenen og siden i Vestre Fængsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Atlético var én mand nede: Så dukkede...
bt.dk
To personer anholdt efter biljagt
bt.dk
Kom hjem til indbrud, en klippet hæk...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx