Af - 21/10-14 09:57; Opdateret: 21/10-14 10:55

Så mange danskere har stjålet en cykelSå mange danskere har stjålet en cykel

Mere end hver sjette dansker har stjålet en cykel, viser en ny undersøgelse.

storybild

Cyklerne har det med at forsvinde i de danske byer. (Billede: Polfoto)

200 millioner kroner måtte de danske forsikringsselskaber udbetale sidste år til kunder, der har fået stjålet en cykel. I flere kvarterer i danske storbyer er beboere begyndt at slæbe deres cykler op i lejligheden i stedet for at lade den stå på gaden af frygt for at få den stjålet. Og nu viser en undersøgelse, som forsikringsselskabet Alm. Brand har fået lavet af YouGov, at mere end hver sjette dansker på et tidspunkt har stjålet en cykel.

- Der er jo mange, der engang i deres ungdom har stået en sen nat og skullet hjem fra byen. Og så har der stået en cykel, som måske så lidt slidt ud, siger juraprofessor Sten Schaumburg-Müller til metroxpress.

Studerende opfinder cyklen der IKKE kan stjæles
Studerende opfinder cyklen der IKKE kan stjæles

Og mens en del af de 17 procent, der ifølge undersøgelsen på et tidspunkt har stjålet en cykel, ikke nødvendigvis stadig gør det, er det ifølge Sten Schaumburg-Müller stadig ”et problem, at der foregår rigtig mange cykeltyverier”.

Det er marketingdirektør Mikael Sundby fra Alm. Brand enig i. Og det er ikke kun irriterende, fordi det koster forsikringsselskaberne penge, siger han.

Ulykke: Kvindelig cyklist ramt i hovedet af vejskilte
Ulykke: Kvindelig cyklist ramt i hovedet af vejskilte

- Jeg tror ikke, cykeltyvene tænker over konsekvenserne for den enkelte og for samfundet. De tænker nok nærmere, at det er jo bare en cykel, der kan erstattes. Men det er jo ikke småpenge, som vores samfund taber af værdi dagligt. Og at miste sin cykel er så frustrerende for dem, det går ud over, siger direktør Mikael Sundby i Alm. Brand.

Derfor står din cykel pænere end du forlod den
Derfor står din cykel pænere end du forlod den

Juraprofessor Sten Schaumburg-Müller påpeger, at der ikke nødvendigvis er tale om alvorlig kriminalitet, og at politiet selvfølgelig skal prioritere mellem sine opgaver.

- Og cykeltyverier er noget, der er svært at opklare. Men det er også klart, at hvis et område konsekvent bliver underprioriteret, så har det også betydning for omfanget, siger han.

Denne mand har ingen problemer med kø på Helsingørmotorvejen
Denne mand har ingen problemer med kø på Helsingørmotorvejen

Statsministeren misbrugt i reklamesag om en rød cykel
Statsministeren misbrugt i reklamesag om en rød cykel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx