Af - 16/01-14 22:32

Prags politi vil smide unge danskere i detentionenPrags politi vil smide unge danskere i detentionen

Prags politi har forberedt sig grundigt på, at tusindvis af danske unge kommer til byen for at feste. Fokus har været på at holde mindreårige fra alkohol og på at undgå slagsmål og hærværk.

storybild

Da metroxpress sidste år besøgte Prag, blev der solgt øl til unge ned til 14 år på den bar, hvor rejsebureauet Rejsemægleren arrangerede fester. (Billede: Jeppe Findalen)

Politiet vil være massivt til stede, når 10-15.000 danske unge kommer til Prag i uge syv og otte for at feste løs i den tjekkiske hovedstad.

Især unge under 18 år skal træde varsomt i år, for politiet er parat til at smide dem i detentionen, hvis de køber alkohol og drikker sig fulde.

Det fortæller Danmarks ambassadør i Tjekkiet, Christian Hoppe.

»Sidste år var politiet uforberedte. Det er de ikke i år. Der vil blive gennemført mange flere natpatruljer på barer og diskoteker, hvor de unge er samlet. Og de vil kontrollere, der ikke udskænkes til unge under 18 år. Hvis det sker, så falder hammeren,« siger Christian Hoppe og forklarer, at politiet vil slå hårdt ned på de unge.

»Så ryger de i detentionen. Og en nat eller to på en politistation er ikke så sjovt.«

Efter kaos med danske unge: Prags politi opruster
Efter kaos med danske unge: Prags politi opruster

Problemer sidste år
Den skærpede kontrol med de unge udspringer af, at unge danskere sidste år var involveret i knivstikkerier, slagsmål politiet og hinanden og hærgen af hoteller med stribevis af negative overskrifter i medierne til følge. Deltagerne var sidste år helt ned til 14 år, kunne metroxpress og andre medier berette.

SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk
SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk

I år sender Erik Harvig fra rejsebureauet Prague Week 5.000 unge af sted. Heraf er cirka 70-80 procent under 18 år. Han ser ikke noget problem i at sende mindreårige til Prag.

»De skal også have lov til at opleve Prag og være med til en masse arrangementer, selv om de ikke må drikke. Vi kan jo se, at at efterspørgslen er der,« siger han og forsikrer, at de ikke vil give mindreårige adgang til alkohol.

Men spørger man unge, kan man godt blive i tvivl om, hvorvidt det holder stik. 17-årige Rune Eisig var af sted sidste år og skal også til Prag igen i år.

»Vi kunne sagtens købe alkohol i supermarkeder og på diskoteker. Hele flasker, hvis det var det. Vi havde købt et armbånd af rejselederen, så vi kunne komme ind alle steder.«

Til kamp mod gymnasiedruk- og vold i vinterferien
Til kamp mod gymnasiedruk- og vold i vinterferien

Druktur-arrangør dropper ulovlig Facebook-reklame
Druktur-arrangør dropper ulovlig Facebook-reklame

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx