Dansk Folkeparti: Smykkeloven er blevet modtaget godtDansk Folkeparti: Smykkeloven er blevet modtaget godt

Smykkelov har ikke medført konfiskationer, hvilket møder kritik, da den udløste mediestorm mod Danmark. DF synes omtalen var positiv

storybild

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen kan ikke genkende billedet om, at smykkeloven har givet megen kritik i udlandet. (Billede: Olesen Peter Hove)

Dansk Folkepartis Martin Henriksen er ikke overrasket over, at metroxpress i dag kan afsløre at den omstridte smykkelove ikke har medført en eneste konfiskation, siden den trådte i kraft i fredag.

- Den har jo ikke fungeret i særlig lang tid, og udlændingestyrelsen har tidligere vurderet, at det kun ville handle om ganske få tilfælde. Desuden blev forslaget udvandet af Socialdemokraterne og Konservative, siger han.

Men var den her lov så al balladen værd?
- Hvilken ballade? Jeg synes, det var stille og roligt, og synes ikke der var særlig meget kritik. Tværtimod er vi blot glade for, at budskabet om den her lov er nået bredt ud.

Var nazitegningen af Lars Løkke ikke særlig kritisk, synes du?
- Jo, den var lidt fjollet. Men man skal ikke lade sig slå ud af, hvad en venstreorienteret engelsk avis går og tegner.

FNs leder Ban Ki Moon var jo også ude med kritik, og hvad med CNN og BBC som kørte kritiske indslag som topnyheder?
- Jo, og det er fint nok. Men overordnet set, synes vi, det er blevet modtaget godt, og vi er bare glade for at budskabet er nået bredt ud. Man skal også huske på, at det ikke blot handler om delen om smykker, men om summen af stramninger, der blev indført.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx