Af Lars Sejr - 01/09-15 22:44

Venstre støtter europæiske modtagelejre til flygtningeVenstre støtter europæiske modtagelejre til flygtninge

EU skal gå sammen om egentlige modtagecentre i EU-grænselande som Grækenland og Italien ifølge Venstre.

storybild

Syriske flygtninge på vej gennem Ungarn. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Regeringspartiet Venstre har hidtil været tilbageholdende med at støtte nye fælleseuropæiske løsninger på strømmen af flygtninge og migranter.

Men forud for et hasteindkaldt EU-ministermøde om flygtningesituationen 14. september lægger partiet op til at støtte et forslag fra de tre store EU-lande Tyskland, Frankrig og Storbritannien om, at EU går sammen om at oprette egentlige modtagecentre i EU-grænselande som Grækenland og Italien.

Det skriver Politiken onsdag.

- Hvis man skal kigge konkret på situationen nu, er man simpelthen nødt til at oprette nogle lejre, så vi ikke har den opdrift mod nord, og sørge for, at de her mennesker også får en værdig og ordentlig sagsbehandling, i det øjeblik de rammer europæisk jord, siger Venstres EU-ordfører, Morten Løkkegaard.

Rekordmange flygtninge: Bayern beder om hjælp
Rekordmange flygtninge: Bayern beder om hjælp

Det betyder dog ikke, at Danmark også skal tage imod en del af de flygtninge, der måtte få tildelt asyl i de fælleseuropæiske modtagecentre, mener Venstres ordfører.

Spørger man Socialdemokraterne, er der stærkt brug for de nye modtagecentre.

- Lige nu fungerer systemet overhovedet ikke, og vi har en stor interesse i, at det kommer til at foregå på en mere ordentlig måde, siger udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen.

Den europæiske migrationskrise splitter dog om noget Folketingets partier. Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti er stærkt kritisk over for Venstres linje.

Ifølge Frontex, EU's agentur for grænsekontrol, er næsten 340.000 flygtninge og migranter ankommet til EU's grænser fra januar til juli i år. I samme periode sidste år ankom 123.500, skriver Politiken.

Folkekirkens Nødhjælp vil hjælpe flygtninge på tæt hold
Folkekirkens Nødhjælp vil hjælpe flygtninge på tæt hold

Forud for det kommende EU-ministermøde vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke lægge sig fast på den danske linje, men hun mener ikke nødvendigvis, at det danske retsforbehold blokerer for, at Danmark kan støtte europæiske løsninger.

Hun afviser dog, at Danmark kan deltage i en fælles europæisk fordeling af de mange flygtninge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx