08/08-14 10:21

Manglen på praktikpladser er rekordhøjManglen på praktikpladser er rekordhøj

Masser af unge, der ønsker at få en praktikplads, søger forgæves. Der mangler nemlig masser af praktikpladser.

storybild

(Arkivfoto) (Billede: Polfoto)

Antallet af unge, der forgæves søger en praktikplads, er historisk høj.Der er nu 13.346 praktikpladssøgende. Det er det største antal søgende siden 2003, som er det tidligste tal, man kan finde i Undervisningsministeriets statistik på området, skriver Fagbladet 3F.

6.415 af de søgende er i skolepraktik, mens de sidste 6.931 hænger frit i luften uden at kunne gøre deres uddannelse færdig.

Det ser ligeså sort ud med antallet af nye praktikpladser. Det tal er faldet med fire procent fra juni 2013 til juni 2014 svarende til et fald fra 47.589 til 45.617 praktikpladser.

Situationen kalder på handling fra både ministeren og arbejdsgiverne, mener forbundssekretær i 3F Søren Heisel.

- Det er dem, der kommer til at mangle faglært arbejdskraft. Desværre er der ikke noget, der tyder på, at de er deres ansvar bevidst. Derfor er der al mulig grund til, at undervisningsministeren snarest får indkaldt arbejdsmarkedets parter til en grundig snak om praktikpladsproblemerne, som det er aftalt i forbindelse med reformen af erhvervsuddannelserne, siger han.

I Dansk Industri (DI) pointerer erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, at der er et mismatch mellem nogle af de populære uddannelser, de unge søger og de begrænsede job- og praktikpladsmuligheder, der er.

- Samtidig har vi virksomheder, der mangler lærlinge. For eksempel indenfor smedeområdet. Når erhvervsuddannelsesreformen træder i kraft næste år, håber jeg, at virksomhederne ikke længere kommer til at mangle kvalificerede og motiverede lærlinge, siger Lone Folmer Bertelsen til Fagbladet 3F.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx