Af Fie West Madsen - 28/01-18 10:32

DMI advarer om voldsomt vejr: Vær ekstra opmærksomDMI advarer om voldsomt vejr: Vær ekstra opmærksom

Søndag bliver det udsædvanligt blæsende i den nordlige del af Vestjylland. Derfor advarer DMI om vindstød af stormstyrke.

storybild

DMI advarer om vindstød af stormstyrke ved den nordlige del af Vestkysten. (Billede: Henning Bagger)

»Det er primært oppe i den nordlige del af Vestkysten og i Jammerbugten og ved Skagen især. Det er ikke helt kommet endnu, men det kommer her i løbet af den næste time eller to, bliver ved hele dagen og slipper ved 17-tiden oppe ved Skagen,« siger vagthavende meteorolog ved DMI, Bolette Brødsgaard til BT.

I området er der risiko for kuling, 14-20 meter i sekundet, fra vest, og derudover kan der komme vindstød af stormstyrke, 25-27 meter i sekunder. Vindstød af stormstyrke betyder blandt andet, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og at træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.

Det er ikke usædvanligt, at det nordlige Vestjylland oplever hård vind, men alligevel skal man passe på, hvis man bevæger sig ud i området.

»Det er blæsende med kraftige vindstød af stormstyrke, så det skal man have respekt for, og hvis man kører på veje, og blæsten kommer vestfra, kan man mærke, det river i bilen,« siger Bolette Brødsgaard og tilføjer:

»Det kan smide rundt på tingene og løse genstande, spande, trampoliner, og andre ting kan tage sig en flyvetur. Men hvis man bare er opmærksom, er det ikke farligt.«

Meteorologen påpeger også, at man skal være ekstra opmærksom i trafikken - og hvis man er ude ved vandet.»Der kommer også nogle store bølger ind, så hvis man går ind til vandet og kigger, skal man også have respekt for det,« siger Bolette Brødsgaard.

Mens det bliver meget blæsende i det nordlige Jylland, bliver det mere roligt i resten af landet.

»Der kommer lidt sol, og så bliver det blæsende og friskt vejr med høje temperaturer omkring syv grader, så man kan godt få en dag udenfor, men der kommer også mange skyer. Det vil holde tørt de fleste steder,« siger Bolette Brødsgaard.

Har du hørt ugens nye afsnit af vores podcast 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i iTunes eller lyt med her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx