Af - 26/11-16 13:10

Efterlyst somalier på tålt ophold: Her er jegEfterlyst somalier på tålt ophold: Her er jeg

Siden april har Liban Mohamed på tålt ophold været efterlyst af politiet for at have kørt eks-kæresten ned. Til metroxpress siger han, at han gemmer sig og har været i Marokko.

storybild

(Billede: Privat)

29-årige somaliske Liban Mohamed på tålt ophold er på flugt fra de danske myndigheder efter han i april kørte sin ekskæreste ned i Aarhus midtby. Nu optræder han på billeder i et varmt land foran en Range Rover.

Han nægter til metroxpress at være i Somalia, men siger han befinder sig “Syd for Padborg” og fornylig var i Marokko:

- Hvorvidt jeg kommer tilbage ved jeg ikke. Er lidt i ingen mands land uønsket i både dk og Somalia. Kald mig bare den sååårrte sigøjner, jeg er ved godt mod og lever af små jobs i EU - en hæk der skal trimmes eller en bil der skal stjæles, skriver han til metroxpress.

Han er tidligere dømt 8,5 års i fængsel for hjemmerøveri mod en 65-årig mand, der blandt andet blev stukket ned med knivstik. Han var tæt på at dø.

Derfor er den somaliske statsborger på tålt ophold. Sidste år skrev han flere kronikker i Dagbladet Information om sin situation.

Østjyllands Politi skriver til metroxpress, at Liban Mohamed har været efterlyst siden april.

- Liban Mohammed er fortsat efterlyst, og vi har en formodning om, at han er udrejst af Danmark. Vi arbejder på at finde ham, med henblik på at få ham udleveret til strafforfølgelse i Danmark, skriver kommunikationsrådgiver Janni Lundgaard.

Så sent som i går havde Folketinget førstebehandling på at stramme reglerne for de 60-70 udlændinge på tålt ophold i Danmark. De skal kunne få fængsel for at overtræde meldepligten og kunne iføres fodlænke.

- Vi vil gøre det uudholdeligt at være på tålt ophold. Når nu ham her er rejst ud af landet, vil vi bede ministeren sikre, at han ikke kan komme ind igen, siger Martin Henriksen (DF).

Ministeren lover, at folk som Liban Mohamed, ikke kan rejse ind i Danmark igen:

- Jeg kan generelt oplyse, at når en udlænding udvises på grund af kriminalitet, så vil udlændingen samtidig blive pålagt et indrejseforbud. Indrejseforbuddet gælder fra det tidspunkt, hvor udlændingen rent faktisk udrejser. Herefter kan udlændingen ikke lovligt genindrejse, skriver Inger Støjberg (V).

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx