Af - 07/09-15 16:41; Opdateret: 07/09-15 16:56

Najaaraqs voldtægtsmand pjækker fra rettenNajaaraqs voldtægtsmand pjækker fra retten

To gange er 29-årige Najaaraq Kathrines Petersens voldtægtsmand ikke mødt op i retten. Hun vil gerne bryde et tabu om de mange voldtægter blandt grønlændere.

storybild

29-årige Najaaraq Kathrine Petersen blev voldtaget til sin fest sidste år i Aalborg af en 20 år ældre grønlænder, der nu gemmer sig. To gange har han undladt at møde op i retten til voldtægtssagen - en voldtægt han har erkendt. (Billede: Privat)

I over et år har 29-årige Najaaraq Kathrine Petersen ventet på retssagen mod hendes voldtægtsmand, der har erkendt voldtægten.

- Så vidt jeg ved er han i Nuuk. To gange har sagen skullet for retten, men han er ikke mødt og politiet har ikke kunnet finde ham, siger Najaaraq Kathrine Petersen, der er født på Grønland, men bor i Aalborg.

Han pjækker simpelthen for retten - og når politiet møder op for at arrestere ham på sin privatadresse i Grønlands hovedstad Nuuk er han ikke til stede.

I forhold til befolkningstallet er der 39 voldtægter i Grønland for hver politianmeldt i Danmark. “Voldsomme tilstande,” siger ph.d.-studerende. Især er det et stort problem i bygder.

Voldtægtssager droppes langt oftere i København
Voldtægtssager droppes langt oftere i København

Resultatet er at Najaaraq ikke kan få afsluttet sagen og komme videre med sit liv.

Voldtægten, som han har erkendt, skete til en fest i Aalborg sidste år, hvor hun blev træt og lånte gæsteværelset. En 20 år ældre grønlænder havde lukket sig ind til hende, da han skulle hjem.

- Jeg blev vækket af, at han var i gang med at voldtage mig. Jeg råbte og skreg - og så stoppede han. Samlede sine bukser og underbukser op og løb, siger hun.

Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige
Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige

Få dage efter blev han taget ved flyveren til Grønland. Dagen efter blev han løsladt - siden har han været væk hver gang politiet dukkede op.

Uacceptabelt mener Najaaraq, der gerne vil bryde tabuet om voldtægter blandt grønlændere.

En ud af 60 voldtægter fører til dom
En ud af 60 voldtægter fører til dom

- Jeg kender virkelig mange piger på Grønland, der er blevet enten voldtaget eller sexmisbrugt. Det er forfærdeligt, at det er så almindeligt.

LÆS OGSÅ: Pinds ministermission: Voldtægt skal straffes hårdere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx