Af - 10/10-15 18:13

Har du modtaget denne IKEA-sms? Pas på - den kan koste dig dyrtHar du modtaget denne IKEA-sms? Pas på - den kan koste dig dyrt

Vi har intet med det at gøre og ved i sagens natur ikke, hvem det er, lyder det fra IKEA Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu er den gal igen.

Talrige danskere har i går og i dag modtaget en sms, hvor der står, at man har vundet et gavekort på 200 kroner til IKEA. Men konkurrencen har intet med IKEA at gøre.

- Det er ikke os. Vi har intet med det at gøre og ved i sagens natur ikke, hvem det er. Vi var udsat for noget lignende i slutningen af september, hvor man kunne trykke på linket, hvorpå man røg videre til en side med IKEA's logo. Dem politianmeldte vi, siger kommunikationsansvarlig hos IKEA, Tina Lindharth, til metroxpress.

-I det nye link er vores logo fjernet. Så vi kan ikke gøre så meget andet end at opfordre folk til at læse det med småt. Det er noget med, at det koster penge at indløse gavekortet, og inden du er færdig, skal du også indtaste dine kontooplysninger.

Hvordan ved man, at det er jer, der står bag?

- Vi går aldrig ud og beder folk om kontooplysninger eller andre personlige oplysninger. Hvis vi står bag, vil man ikke være i tvivl. Det vil fremgå helt tydeligt, siger Tina Lindharth.

Da metroxpress ringer, har hun allerede fået nys om, at en ny række gavekorts-sms'er er i omløb.

- Hvis du ser på vores Facebook, vil du se, at der er mange, der spørger, om sms'en har noget med os at gøre. Og det har den ikke. Det er irriterende, men når de ikke bruger vores logo, kan vi ikke gøre meget andet end at opfordre folk til at nærlæse, hvad man siger ja til.

Og gør man det, vil man opdage, at man siger ja til en hel del andet end bare gavekortet på de 200 kroner. Man accepterer således, at der tegnes et abonnement til 19 kroner per måned i to måneder, hvorefter prisen bliver næsten 300 kroner per måned, skriver brugeren Dina, der yderligere fortæller, at det er svært at melde sig ud igen, og at firmaet automatisk begynder at lænse din konto.

Læs hele hendes historie i galleriet over artiklen.

LÆS OGSÅ: Nu kommer IKEA med positiv menu-ændring

LÆS OGSÅ: Gustav forulempet i IKEA: De råbte 'føj' og 'homosvin'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx