03/09-13 06:44; Opdateret: 03/09-13 09:52

Usædvanligt: Går ned i løn - giver penge til svinUsædvanligt: Går ned i løn - giver penge til svin

Banebrydende forslag skal sikre arbejdspladser på de danske slagterier.

storybild

Arkivfoto fra Danish Crown slagteriet i Holstebro. De ansatte kæmper for deres job - og er villige til at gå ned i løn for at redde svinebranchen. (Billede: Nørgaard Sørensen/POLFOTO)

Slagteriarbejdere på Danish Crown skal investere op mod 600 millioner kroner af deres løn i svineproduktion, ifølge et forslag fra tillidsmandskollegiet, der har forhandlet initiativet på plads med ledelsen i koncernens svinekødsdivision, DC Pork.

Investeringerne skal vende udviklingen i antallet af arbejdspladser på svineslagterierne i Danish Crown gennem genetablering af produktionen af slagtesvin hos selskabets andelshavere.

- Det er et banebrydende forslag, som selvfølgelig skal til afstemning blandt alle vores kolleger, siger formanden for Tillidsmandskollegiet i Danish Crown Lars Mose.

- Men det er også en drastisk udvikling, som vi igennem en årrække har været vidner til, når vi ser på antallet af kolleger på svineslagterierne i Danmark. Den udvikling vil vi vende. Det er vores egne arbejdspladser, det handler om, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx