Af Berit Hartung - 09/12-17 14:18

Bryggeri advarer: Julebryg er udsolgt - og vi kan ikke nå at brygge mere! Bryggeri advarer: Julebryg er udsolgt - og vi kan ikke nå at brygge mere!

Danskerne har måske fået en tår over tørsten - i hvert fald er der udsigt til et tørlagt lager hos Tuborg.

storybild

Mange af de populære juleøl fra Carlsberg er ved at være udsolg fra bryggeriet. Blandt andet den velkendte sneøl, Tuborg Julebryg. (Arkivfoto) (Billede: Nils Meilvang)

Tuborg Julebryg er allerede udsolgt fra bryggeriet, og lagrene af flere af de populære special-juleøl er også ved at tomme.

Det kan godt være, at 'sneen' faldt 3. november - i ølmæssig forstand, men ifølge de seneste bulletiner fra Carlsberg kan mange af os meget vel komme til at se langt efter en hvid jul. Den populære sneøl, Tuborg Julebryg, er nemlig snart udsolgt fra lageret.

»Hvis man gerne vil have julebryg til sin julefrokost, så er det her en advarsel om, at man skal skynde sig ned i butikken og købe dem, for vi kan ikke nå at brygge flere inden jul,« lyder det fra Informationschef i Carlsberg, Kasper Elbjørn.

Det er især den velkendte Tuborg Julebryg, det ser sort ud med. Julebryggen på dåse er helt udsolgt fra bryggeriet. 30 styks kassen på flaske er på lageret til midten af næste uge, og på fad synger det også på sidste vers. Her forventes der også udsolgt i midten af næste uge.

Helt galt står det til med en række specialøl. Jacobsen Golden Naked Christmas Ale er for eksempel helt udsolgt, og Carls Jul er der sandsynligvis ikke mere af en gang i næste uge.

Hos Carlsberg ved man ikke, hvorfor der allerede nu er ved at være tomme tønder på bryggeriets lagre. En forklaring kan være, at øl og især special øl er blevet mere og mere populært. Flere af de helt specielle øl er svære at brygge og tager lang tid at lave, forklarer Kasper Elbjørn.

»Vi ærgrer os over, at vi er ved at være løbet tør. Det er vi slet ikke interesseret i, for så sælger vi jo ikke så meget, som vi kunne have gjort,« siger han og tilføjer:

»Nu er vi så tæt på jul, at vi ikke kan nå at brygge mere, så det her er en form for juleadvarsel.«

Hvis du får kold sved på panden af at læse disse linjer, så understreger vi lige igen for en god ordens skyld, at du altså stadig godt kan finde øllene i butikken. Når Carlsberg melder udsolgt, er det dog et for-varsel om, at det snart er slut.

Skulle du møde en tom hylde, når du skal købe de våde varer til julefrokosten, har informationschef dog dette gode råd:

»Så køb nogle af de andre lækre mærker. Der er masser af andre gode øl at vælge imellem.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx