Af Andreas Karker - 03/10-17 04:00

Liberal Alliances ministre er voldsomt upopulæreLiberal Alliances ministre er voldsomt upopulære

Anders Samuelsen og resten af LA scorer dårlige karakterer i ny popularitetsmåling blandt ministrene.

storybild

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er nr. 18 ud af 22 i en ny popularitetsmling fra YouGov. (Billede: LATVIAN FOREIGN MINISTRY / HANDO)

Udenrigsminister Anders Samuelsen og hans LA-kolleger har formentlig slået en ny rekord.

For sjældent har så mange ligget så lavt så længe.

Stort set hele Liberal Alliances ministerhold er klumpet sammen som en stor bundprop nederst i en ny måling af ministrenes popularitet lavet af YouGov for BTMX.

Anders Samuelsen selv er nr. 18 ud af 22.

Og under ham ligger tre af hans kolleger, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, transportminister Ole Birk Olesen og ældreminister Thyra Frank. Den eneste, der scorer ringere end dem, er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der for nylig blev degraderet og mistede fiskeriministeriet.

To andre LA-ministre ligger lige over Anders Samuelsen. Kulturminister Mette Bock som nr. 17 og undervisningsminister Merete Riisager som nr. 15. Og det samme billede har man set i flere andre målinger.

»I LA har vi ikke for vane at pakke tingene ind. Vi siger vores mening rimeligt direkte - også ting, der måtte være upopulære. Vi er ikke så optaget af at komme med populære budskaber. F.eks. synes vi ikke, der er noget galt med ulighed. Jeg tror primært det er derfor, vores ministre ligger lavt,« siger LA's politiske ordfører Christina Egelund.

Du tror ikke, det kan have noget at gøre med, at jeres politik i regering er anderledes end den i havde før, I kom i regering?

»Nej, for når man måler partiets tilslutning, ligger vi ret stabilt. Der er vi ikke dykket, men ligger tæt på valgresultatet.«

Udenrigsministre plejer at være populære, men det gælder åbenbart ikke Anders Samuelsen?

»Anders er en politiker, som siger tingene ret direkte uden at skele til om det er populært. Og det holder jeg egentlig af,« siger Christina Egelund.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ligger heller ikke imponerende. Han er  nr. 11 i målingen, og er dermed mindre populær end f.eks. socialminister Mai Mercado (K) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

»Lars er jo gået lidt frem. Han lå dårligere for noget tid siden,« siger Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

»Men jeg tror på, at resultaterne tæller. Og der er jo bedre mulighed for at vurdere regeringens resultater efter to år end efter to uger. Lars har leveret gode resultater. Der er kommet styr på asyltilstrømningen. Arbejdsløsheden er faldet, vi har 100.000 flere private arbejdspladser end i 2015, og vi har brugt flere penge på ældre- og sundhedsområdet i de sidste finanslove,« siger han.

Nr.1 i populartitetsmålingen er noget overraskende hans søster, Karen Ellemann der for nylig overtog Esben Lunde Larsens fiskeriministerium oven i de to små ministerier for ligstilling og nordisk samarbejde. Hendes evne til at rydde op kan være grunden til at hun får en høj karakter.

»Hun er en, der løser sine opgaver, så det er da megert naturligt,« lyder kommentaren fra Jakob Ellemann-Jensen.

Andre Venstre-ministre, der ligger i top, er gamle kendinge som Søren Pind, Inger Støjberg og Kristian Jensen.

Og mens LA-ministrene ligger i bund, ligger de Konservative ministre flot. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der i mange målinger har været nr. 1, er her nr. 3, og erhvervsminister Brian Mikkelsen er nr. 5.

»Konservative har prøvet at være i regering før, det har LA ikke. Måske er det det, der gør forskellen,« mener Jakob Ellemann-Jensen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Advarer mod kanelstænger: Der er...
bt.dk
Her er forskernes opskrift: Sådan...
bt.dk
Brøndby-ejer scorer kassen efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx