03/09-17 11:17; Opdateret: 03/09-17 13:27

Soldaterformand: En brigade er den rigtige vej at gåSoldaterformand: En brigade er den rigtige vej at gå

Regeringen vil etablere en brigade på 4000 mand. Ifølge soldaterformand har Forsvaret brug for sådan en.

storybild

København. Champagnen skal ikke købes endnu, men formanden i Hærens Konstabel og Korporalforening, Flemming Vinther, ser meget positivt på, at regeringen vil etablere en udrykningsklar brigade i en størrelse på 4000 mand.

- Det lyder som en god idé. Men det er klart, at inden vi går ud og køber champagne, så vil vi gerne se, hvordan tegningen ser ud helt præcist.

- Hvor meget af det vi har i dag, indgår i den brigade? Hvor meget er nye folk? Men det lyder bestemt som et stort skridt i den retning, vi har brug for i dansk forsvar, siger Flemming Vinther.

Brigaden skal ifølge Politiken over længere tid kunne operere selvstændigt i for eksempel Baltikum.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) ønsker til Politiken ikke at udtale sig præcist om, hvor længe brigaden skal kunne operere, hvornår den tænkes meldt klar hos Nato, eller hvad omkostningen bliver.

Ifølge avisens oplysninger ligger det ikke i kortene, at brigaden skal stå operationsklar ved udgangen af næste forligsperiode i 2022. Det nuværende forsvarsforlig udløber i år.

Selv om de nærmere detaljer om regeringens planer endnu ikke kendes, slår Flemming Vinther fast, at Danmark har brug for sådan en brigade, der er lagt op til.

- Dansk forsvar står med kæmpe udfordringer. Vi skal løse en masse opgaver langt fra Danmarks grænser, vi skal løse opgaver i Baltikum, og vi skal også bistå politiet herhjemme.

- Så der er brug for en professionel hær, der er robust og udholdende, og som kan anvendes til de opgaver, politikerne mener, at vi skal løse.

- Det eneste vi ved om fremtiden, er, at den nok ikke bliver helt, som vi sidder og planlægger lige nu, siger Flemming Vinther.

Han mener, at det er realistisk at samle en brigade på 4000 mand.

Også oberstløjtnant Niels Tønning, der er formand for Hovedorganisationen af officerer i Danmark, kalder en brigade for en god idé.

- En brigade er en kendt størrelse, der kan agere selvstændigt. Det er en troppeenhed, og den vil være mindre afhængig af andre allierede nationer, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Ekspert efter næsten 10 år i sit...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Prins Nikolai klar til helt nyt liv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx