Af Ritzau - 15/03-17 07:57

Socialdemokratiet stemmer oftest blankt i FolketingetSocialdemokratiet stemmer oftest blankt i Folketinget

Ingen andre partier stemmer gult så ofte som S, viser opgørelse fra Jyllands-Posten.

storybild

RB PLUS Mette Frederiksens DF-flirt deler baglandet. ARKIVFOTO 2017 af Mette Frederiksen, Tibet Kommisionen ved Østre Landsret - tidligere Justitsminister - nu formand for Socialdemokratiet- - Se RB 4/3 2017 16.24. Dele af det socialdemokratiske bagland støtter tættere alliance med DF. Andre advarer mod at sælge ud af værdier. Det kan skade S ved kommunalvalget, lyder det. . (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2017) (Billede: Nikolai Linares)

Socialdemokratiet indtager førstepladsen i Folketinget som det parti, der oftest undlader at sige klart ja eller nej til forslag. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Ingen andre partier stemmer "gult", altså hverken for eller imod, lige så ofte. Det viser Folketingets data, som analysefirmaet Buhl & Rasmussen har trukket for Jyllands-Posten.

I alt 48 gange har Socialdemokratiet stemt gult. Det svarer til seks procent af alle afstemninger siden valget i 2015. Til sammenligning har Alternativet stemt blankt i tre procent af sagerne.

De gule stemmer er især afgivet, når oppositionen har stillet ændringsforslag til finansloven. For eksempel om at annullere besparelser på udviklingsbistanden eller afskaffe den lave integrationsydelse.

S-toppen har ellers udtalt sig kritisk om begge dele i medierne.

Enhedslisten efterlyser handling bag ordene fra S.

- De taler utrolig meget om ulighed, velfærd og fællesskab. En hel masse buzzwords. Men vi har ikke rigtig set beviser på, at de reelt har tænkt sig at føre den politik, siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL) til Jyllands-Posten.

Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, forklarer til avisen, at de gule stemmer som regel falder, når S har sympati for et forslag, men er uenig i finansieringen af det.

LÆS OGSÅ: Minister lover hjælp til fastklemte svage som skal i job

LÆS OGSÅ: Finansordførere blev orienteret om postproblemer i januar

LÆS OGSÅ: Efter beklagelse fra minister: Det skal ske i PostNord-sag

LÆS OGSÅ: Postpolitikere rygende uenige om hvad Ole Birk fortalte

LÆS OGSÅ: S før krisemøde om PostNord: Vi venter på regeringens plan

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx