Af - 16/01-15 09:50

Illegale skumbananer: Skat pudser rejseholdet på slikbutikkerneIllegale skumbananer: Skat pudser rejseholdet på slikbutikkerne

Flere slikbutikkers priser er så urealitiske, at det ikke kan løbe rundt, lyder det fra Skat.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Københavnske gader er over de seneste år blevet sukkerbombet af slikbutikker, der popper op overalt.

Flere af butikkerne er blevet så urealistisk billige, at Skat og Fødevarestyrelsens rejsehold nu tager skeen i egen hånd. Det skriver Politiken.

- Vi vil samarbejde med blandt andre Fødevarestyrelsens Rejsehold gennemføre flere aktioner i branchen både i forhold til butikker og importører - og så vil vi følge op på tidligere kontroller, så det er forholdvis massivt det her, siger Preben Buchholtz, underdirektør i Skats afdeling for told og afgifer.

Sukkerchok! 73 tons slik konfiskeret
Sukkerchok! 73 tons slik konfiskeret

Der er ifølge Skat sket en stigning i antallet af slikforhandlere, hvor det umiddelbart ikke virker til, at udgifter og indtægter hænger sammen.

Det har skabt frustration hos de danske slikproducenter:

- Man skal være blind, hvis man ikke har bemærket de her små bland-selv-slikbutikker især i hovedstadsområdet, de ligger jo nærmest på hvert eneste gadehjørne, og vi er ikke i tvivl om at nogen af dem handler med illegale sukkervarer«, siger Christian Boas Linde, chef for den danske afdeling af slikproducenten Cloetta.

Superkok vil have afskaffet afgift, der gør nødder dyrere end slik
Superkok vil have afskaffet afgift, der gør nødder dyrere end slik

Nu vil Dansk Erhverv have fjernet en del af slikafgiften.

- Vores opråb er henvendt til politikerne. For det er er uholdbart, at afgiften er så høj, fordi det medvirker til, at grænsehandelen og den illegale handel vokser, siger Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv.

25 tons slik med rottelort beslaglagt
25 tons slik med rottelort beslaglagt

LÆS OGSÅ: 7-Eleven får halal-slik på hylderne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx