Af - 27/12-13 10:56

Forvirring efter drabsforsøg: Nu fremstilles 42-årigForvirring efter drabsforsøg: Nu fremstilles 42-årig

En ældre mand er i kritisk tilstand efter overfald på bosted. 42-årig beboer sigtes for drabsforsøg.

storybild

(Billede: Google Maps)

En ældre mandlig beboer på et socialpsykiatrisk bosted i Ørsted øst for Randers blev natten til fredag udsat for et voldeligt overfald, oplyser Østjyllands Politi til Ritzau.

I første omgang forlød det, at den 72-årige mand var død som følge af overfaldet, der skete i mandens lejlighed på bostedet Tangkær, men han overlevede altså.

Ældre mand udsat for livsfarligt overfald i nat
Ældre mand udsat for livsfarligt overfald i nat

- Natten til fredag fik vi at vide af sygehuset i Randers, at manden var død. Men da vi retter henvendelse her til morgen, viser det sig, at han stadig er i live, siger politikommissær Jesper Jørgensen, Østjyllands Politi.

Den 72-åriges tilstand er dog kritisk.

En 42-årig mand, der ligeledes bor på bostedet, er sigtet for drabsforsøg og vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Randers fredag eftermiddag.

Politiet vil begære lukkede døre af hensyn til efterforskningen og vil derfor ikke udtale sig i detaljer om voldsepisoden.

- Og vi ved heller ikke så meget om selve episoden. Men vi er ved at afhøre den 42-årige for at danne os et overblik, siger Jesper Jørgensen.

Straks efter overfaldet blev der slået alarm til politiet.

Lederen af bostedet, Heinz Jacob, fortæller, at han klokken 1.15 natten til fredag fik at vide, at den 72-årige var død.

Derfor udsendte bostedet fredag morgen en pressemeddelelse om episoden.

- Det er selvfølgelig glædeligt, at han stadig er i live, men det er jo en beklagelig kommunikationsfejl, siger han til Ritzau.

Han afviser at kommentere den 42-årige sigtedes psykiske tilstand:

- Jeg kan ikke udlevere personlige oplysninger. Men jeg kan sige, at vi er et tilbud for folk med komplekse psykiske sygdomme.

Han oplyser videre, at der ikke tidligere har været optrin mellem de to beboere, og at en intern undersøgelse nu skal kaste lys over den dramatiske hændelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx