Af - 28/03-16 14:17

Kø og kraftig blæst: I dette tidsrum skal du IKKE køre hjem i dagKø og kraftig blæst: I dette tidsrum skal du IKKE køre hjem i dag

Kraftig vind kan påvirke rejsende på vej hjem i påsketrafikken i dag.

storybild

Kraftig vind kan påvirke påsketrafikken mandag. (Billede: Polfoto)

Kørende på vej hjem fra ferie skal væbne sig med tålmodighed og forberede sig på kødannelser flere steder i Danmark på grund af grænsekontrol og blæsevejr, hvis de kører hjem i dag.

Hos vejdirektoratet forventer man, at hjemrejsetrafikken starter klokken 12 og varer til klokken 18 i aften.

- Første knudepunkt vi forventer, er ved den dansk-tyske grænse, hvor der vil være kødannelser på grund af grænsekontrol. Det kan vi ikke påvirke på nogen måde, så det må folk tage med et gran salt og tålmodighed, siger Khuram Shahzad, der er vagthavende hos Vejdirektoratet.

Sådan undgår du den værste påsketrafik
Sådan undgår du den værste påsketrafik

Udover eventuelle kødannelser ved grænsen kan påsketrafikanterne også forvente kødannelser i Trekantsområdet, på Fyn og på Køgebugtmotorvejen.

- Og så er der den ekstrafaktor, at det blæser rigtig meget, så der kan være risiko for restriktioner på Lillebælt, Storebælt- og Vejlefjordbroen, hvilket gælder for motorcykler og lette farttøjer, lyder det fra Vejdirektoratet.

Grænsekontrollen kan drille påsketrafikken
Grænsekontrollen kan drille påsketrafikken

Ifølge vindprognosen vil vinden på Vejlefjordbroen komme op på 15 meter i sekundet klokken 13 og klokken halv 12 på Lillebæltsbroen, som er grænsen for at lette farttøjer kan krydse på broerne.

Er man endnu ikke kørt, kan det betale sig at vente med til køre senere i dag.

- Hvis man kan vente til om aftenen, vil det være en fordel. Kør efter forholdene hvis det blæser meget. Og hold god afstand til forankørende - det er ofte her, vi ser samkørsler, og undgår man det, så undgår man også kødannelser, siger Khuram Shahzad vagthavende hos Vejdirektoratet.

Skal du med toget hjem, opfordrer DSB de rejsende til at holde sig orienteret på rejseplanen. Ifølge DSB's pressevagt kører togtrafikken indtil nu, som den skal.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx