Af - 18/11-16 11:15

Efterskolepiger siger stop: - Fuck jeg kunne godt kneppe digEfterskolepiger siger stop: - Fuck jeg kunne godt kneppe dig

- Jeg er liderlig. Kommer du ikke ned på mit værelse?

Eleverne på Mejlby Efterskole har fundet en særlig måde at sætte en stopper for lumre, seksuelle overgreb på skolen.
Det skriver Fagbladet 3F.

Fuck jeg kunne godt kneppe dig.

Sådan kunne en dreng sige til en pige indtil efterskolens piger og en lærer valgte at sætte fokus på drengenes grænseoverskridende tilnærmelser, hvor de for eksempel sneg sig ind og lurede på piger, der tog brusebad.

23-årige Björg: Sexchikane er blevet en del af det at være kvinde
23-årige Björg: Sexchikane er blevet en del af det at være kvinde

- Det gjorde mig ked af det og utilpas. Og jeg vidste aldrig, hvad jeg skulle tage på. Jeg var bange for at tage en for stram eller nedringet bluse på, fortæller Emilje Møller Jakobsen på 15 år overfor 3F.

Flere af drengene blev sendt hjem i et par dage på såkaldte 'tænkere,' hvor de skulle vende deres sexistiske opførsel med forældrene. Én dreng blev smidt helt ud af efterskolen.

Det var en lærer, der underviste i fag 'Kun for piger,' der kredser om kvinder, drenge og mentalt velvære, der blev opmærksom på overgrebene i dagligdagen.

Medie: Asylchef dækkede angiveligt over ansats sexchikane
Medie: Asylchef dækkede angiveligt over ansats sexchikane

- Det var nok tre fjerdedele af pigerne, der fortalte om disse oplevelser. Og jeg tænkte: Det kan simpelthen ikke være rigtigt, siger Zenitha Andersen til 3F.

Herefter sætte pigerne og læreren en kampagne i søen, hvor de igennem video og plakater satte fokus på sexchikanen i hverdagen.

Det hele blev præsenteret på et morgenmøde, hvor flere drenge efterfølgende kom hen og undskyldte deres opførsel overfor pigerne.

Sexgal bagermester idømt kæmpe bøde: Ville slikke ansat i skridtet
Sexgal bagermester idømt kæmpe bøde: Ville slikke ansat i skridtet

Efterfølgende har skolepigerne lettere kunne gå i fred. Læreren ser det som en succes og planlægger at forsætte med arbejdet, når der kommer nye hold på skolen.

- Der er alt for meget sexchikane og hverdagssexisme derude. Og det nytter at gøre en indsats på det her område. Der var stor opbakning til kampagnen - også fra forældrene, fortæller Zenitha Andersen til 3F.

LÆS OGSÅ: Halvdelen af britiske piger har oplevet sexchikane i skolen

LÆS OGSÅ: Fox-vært får 133 millioner i erstatning for sexchikane

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
'X Factor'-Andreas gennemgik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx