Af - 18/03-15 07:55; Opdateret: 18/03-15 13:48

Hverdags-sexisme: Han pillede mig mellem benene i bussenHverdags-sexisme: Han pillede mig mellem benene i bussen

Hundredevis af kvinder fortæller om hverdags-sexisme på ny hjemmeside, og ifølge en undersøgelse er danske kvinder de mest udsatte i EU, men er danske mænd så de mest sexistiske?

Bildstrecke im Grossformat »

Fortællinger fra siden danmark.everydaysexism.com, hvor hundredevis af danske kvinder fortæller om deres oplevelser med hverdagssexisme.

- Jeg er holdt op med at tælle de utallige gange, at mænd, uden ok, har taget på min bryster og/eller bagdel i byen. Det er simpelthen sket så mange gange siden 15 års alderen, at jeg i mange år troede, at det var ok, at det var helt normalt. At det var sådan mændene kom i kontakt med en, at jeg var "rigtig" kvinde fordi mændene gik efter mine bryster.

Sådan indleder Maria sin fortælling på siden danmark.everydaysexism.com, hvor mere end 1000 danskere har delt deres historier om hverdagssexisme. Siden er en dansk version af det britiske projekt Everyday Sexism Projekt, hvor 30.000 britiske kvinder har bidraget.

Mænd: Vi finder os også i sexchikane
Mænd: Vi finder os også i sexchikane

Marias fortælling står ord om ord med hundredevis af beretninger fra andre danske kvinder, der fortæller om daglige overgreb i bussen, hos lægen, på arbejdspladsen, i skolen og i byen. Ligesom Maria har mange af dem oplevet hverdagssexisme flere gange.

- Første gang det skete, var jeg faldet i søvn i bussen, med min taske i skødet. Jeg vågner 4 stop før jeg skal af, ved at der er noget der kilder i min side og jeg tænker i første omgang ikke over, at vi er fire mennesker i bussen, hvor af den ene er manden der ligner han sover ved siden af mig. Jeg tror i første omgang, at han er ved at stjæle fra min taske, så jeg får hevet den i modsatte side. Men manden ligner stadig han sover, og det kilder stadig i min side. Det er først da jeg skubber til ham, fordi jeg skal af, at det går op for mig, at han prøver at pille mig mellem mine ben. Mit hjertet sad i halsen og jeg var total handlingslammet. Jeg har ALDRIG fortalt nogen om den oplevelse.

Læs fem andre historier som Marias øverst i galleriet.

Rekordhøj erstatning: Dansk kvinde får 3 millioner efter sexchikane
Rekordhøj erstatning: Dansk kvinde får 3 millioner efter sexchikane

Ifølge en EU undersøgelse fra sidste år, har 37 procent af danske kvinder oplevet at blive udsat for sexchikane indenfor det sidste år, og det gør Danmark til det land i EU, hvor flest kvinder oplever at være ofre for sexisme.

Britiske Laura Bates, der startede Everyday Sexism Project, som nu har bredt sig til 16 lande i EU. (Bild: Polfoto)

Maria fortæller på Everyday Sexism, hvordan den samme mand forsøger at røre ved hende i bussen to gange mere. Tredje gang skubber hun ham og råber, at hun smadrer ham, hvis han rører hende en gang til. Det får ham til at rejse sig og skynde sig ud af bussen.

Maria slutter sit indlæg med ordene:

- Jeg mindes, jeg lavede et opslag på facebook over det, og der var nogle få af mine venner der havde oplevet det samme. Men der var fandme ikke nogle mænd der påtalte at manden var ulækker, klam eller lignende. Og jeg har udviklet en mindre angst for alle mænd der ligner ham.

Domstolene frikender hver anden sexchikanør
Domstolene frikender hver anden sexchikanør

Hvad mener du? Er danske mænd større udøvere af sexchikane end andre mænd? Og hvad kan vi gøre for, at der er færre, som føler sig chikanerede?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx