Af - 13/01-15 11:05

Dansker får 13 års narkodom i IndonesienDansker får 13 års narkodom i Indonesien

56-årig sønderjyde er blevet idømt 13 års fængsel i Indonesien for at smugle halvanden kilo hård narko

storybild

Den 56-årige dansker smuglede knap halvanden kilo methamfetamin, som mange nok bedst kender fra tv-serien Breaking Bad, ind i Indonesien. (Billede: Jocelyn Gecker)

En 56-årig mand fra Tønder fik mandag 13 år bag tremmer for at have smuglet halvanden kilo methamfetamin ind i Indonesien via lufthavnen i hovedstaden Jakarta.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Danskeren blev anholdt i sommers og har siden da været fængslet, mens han har afventet dommen fra retssagen, som begyndte i efteråret.

Dansker fængslet for narkosmugling i Indonesien
Dansker fængslet for narkosmugling i Indonesien

Adspurgt om, hvordan han forholder sig til dommen, svarer den 56-årige:

- Jeg har fået 13 et halvt år. Jeg har det okay med det , for det er da noget mindre end det, anklageren ville have, siger han til Jydske Vestkysten.

Lettet trods dom
Den indonesiske anklager havde krævet manden idømt 18 år bag lås og slå, men det lykkedes forsvareren at gøre dommen mildere.

- Jeg er meget lettet, for det har været hårdt at være gennem alt det og ikke vide, hvad der sker. Det kunne jo have været dødsstraf. Jeg håber, at jeg kan komme til at afsone i Danmark, siger den 56-årige, som oven i dommen også skal betale en kæmpe bøde i millionklassen.

De hårdeste straffe i narkosager
De hårdeste straffe i narkosager

Udenrigsministeriet bekræfter over for Jydske Vestkysten, at der faldt en dom i sagen.

Indonesien er kendt for at have nogle af verdens strengeste narkolove og straffer i mange tilfælde narkokriminalitet med dødsstraf.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx