Af - 03/04-14 09:27

Vil hæve skatten for dem, der tjener mindstVil hæve skatten for dem, der tjener mindst

Regeringen vil afskaffe en omstridt afgift på opvarmning, men bl.a. erstatte den med en stigning af bundskatten.

Hvordan undgår man et stort hul i statskassen, når man vil afskaffe en kritiseret afgift, men helst ikke vil gå glip af de næsten tre milliarder kroner, som den giver? Ifølge Berlingske overvejer regeringen at lade dem, der tjener mindst, betale regningen.

Det er en omstridte afgift fra 2012, som gør det dyrere at varme sit hjem op og bl.a. rammer ejere af brændeovne, som regeringen vil afskaffe. Og nu overvejer skatteminister Morten Østergaard (R) at skaffe de 2,8 milliarder kroner, som det kommer til at koste at i 2015 at afskaffe den såkaldte 'forsyningssikkerhedsafgiften', med en ”en forhøjelse af bundskatten med 0,4 pct.-point og nedsættelse af personfradraget med 600 kroner.”

Det fremgår af et faktaark fra et forhandlingsmøde, som skatteministeren holdt med partierne bag energiforliget onsdag eftermiddag. Hvis det lykkes, vil det koste en almindelig lønmodtagerfamilie 2.500 kroner om året, viser udregninger, som tænketanken Cepos har lavet for Berlingske. Derfor er Venstre og De Konservative også modstandere af forslaget:

- At pålægge danskerne nye skatter for milliarder på indkomstskatten er at erstatte én dårlig løsning med en anden dårlig løsning. Det er vi selvfølgelig ikke særligt begejstrede for, siger Venstres Thomas Danielsen til Berlingske.

Pengene skal bruges til at skaffe mere grøn energi gennem vindmølleparker og ved at energirenovere boliger. Regeringens støtteparti afviser ikke forslaget, men vil have sikkerhed for, at den nye måde at hente pengene på ikke rammer de lavestlønnede og miljøet hårdere:

- Det er ikke meningen, at almindelige lønmodtagere skal stilles økonomisk dårligere, siger Enhedslistens energiordfører, Per Clausen til Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx