10/09-13 12:46

S om blå bloks ledere: Nyhavns glade gutterS om blå bloks ledere: Nyhavns glade gutter

DF's Kristian Thulesen Dahl er kommet ud i noget snavs i selskab med blå bloks ledere, mener socialdemokrat.

storybild

(Billede: Klavs Bo Christensen)

Den blå blok vil vidt forskellige ting med den økonomiske politik, selvom de forsøger at signalere sammenhold med fælles politiske udspil og festlige middage i Nyhavn.

Sådan lyder kritikken fra Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, ved førstebehandlingen af næste års finanslov.

- Strategien i blå blok er tydeligvis at holde deres splittelse skjult for danskerne. Således kunne man for nylig læse om en middag for en lille eksklusiv herreklub i Nyhavn.

- Det var de fire borgerlige partiledere, der mødtes hjemme hos Venstres leder, og stemningen var efter sigende i top. Jeg håber de alle fire hyggede sig - disse Nyhavns glade gutter, siger Jesper Petersen med henvisning til det danske lystspil fra 1967 med samme titel, hvor blandt andre Dirch Passer, Poul Bundgaard og Karl Stegger er stamgæster på værtshuset "Trinidad" i Nyhavn.

- Men jeg vil alligevel benytte lejligheden til at lufte min bekymring for aftenens konsekvenser for det ene medlem af det lystige selskab, hr. Kristian Thulesen Dahl. Jeg er alvorligt bange for, at Dansk Folkepartis leder er kommet ud i noget snavs, fortsætter S-ordføreren.

Jesper Petersen peger på, at Dansk Folkeparti ønsker en vækst i det offentlige forbrug på 0,8 procent - lidt højere end regeringens udspil - mens de øvrige partier i blå blok kræver nulvækst:

-Jeg synes konturerne af et eventuelt fremtidigt borgerligt samarbejde står klart. Venstre får da sin nulvækst. De Konservative får deres skæve skattelettelser. Og Dansk Folkeparti får sin grænsebom.

Udtalelserne fra Jesper Petersen fik efterfølgende Venstres finansordfører, Peter Christensen, til at kvittere med denne bemærkning:

- En stor invitation til, at vi skal lave finanslov kunne jeg ikke høre. I stedet brugte socialdemokraterne taletiden på at vurdere sammenholdet i blå blok, og stemningen når vi mødes.

- Jeg vil gerne bekræfte, at den er god. Den står i hvert fald i kontrast til, hvad jeg kan læse om sammenholdet i centrum-venstre. Vi har det altså sjovere i blå blok, det har vi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-stjerne er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx