Af - 07/11-16 15:27

TV: Overskudsmad hitter - Endnu et supermarked med billig mad åbnerTV: Overskudsmad hitter - Endnu et supermarked med billig mad åbner

Wefood åbner i dag sin anden butik i København. Butikken er en succes, og det er især de unge forbrugere, der lokkes af konceptet, fortæller forbrugerekspert.

En cider med gammel emballage, fastelavnsboller, der ikke kan sælges udenfor sæson og olivenolie, der har overskredet ”mindst holdbar til"-dato.

Beboerne på Nørrebro kan nu shoppe mad til halv pris. I dag åbner supermarkedet Wefood, der sælger overskudsmad til en billig penge, deres anden butik i København.

- På grund af den store succes på Amager har vi besluttet at åbne butik nummer to på Nørrebro, siger Bassel Hmeidan, der er projektleder for Wefood.

I foråret åbnede Wefood deres første overskudsbutik på Amager, og i dag åbner de så den anden butik på Nørrebro. Og den nye butiks placering er nøje valgt:

- Nørrebro er et område, hvor der er rigtig mange politisk engagerede, der vil støtte reducering af madspild og kampen mod fattigdom, siger Bassel Hmeidan.

Nu åbner endnu et Wefood-supermarked: Her skal det ligge
Nu åbner endnu et Wefood-supermarked: Her skal det ligge

Derfor er Wefood en succes
Wefood er blevet en succes, fordi butikkerne rammer ind i flere ting hos de danske forbrugere, fortæller ekspert i forbrugeradfærd og detailhandel Dorte Wimmer:

- Der er tre ting, der gør, at Wefood fanger forbrugerne. Den første er, at vi gerne vil gøre en billig handel, når vi handler ind. Det andet er, at vi gerne vil støtte en god sag gennem vores forbrug. Det tredje er jagten på det ukendte. Butikken skifter hele tiden sortiment, og derfor driver vores nysgerrighed os ind, siger Dorte Wimmer.

I dag ser man en tendens, hvor især unge forbrugere vælger brands til, som har en holdning til samfundet. Og her passer Wefood ind, fortæller Dorte Wimmer:

- Varen er stadig vigtigst, men det er brands, der har en holdning, som vi vælger til.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

700.000 tons overskudsmad
Ifølge Bassel Hmeidan ser fremtiden for Wefood lovende ud. Men selvom overskudsmad er en succes, så er to butikker slet ikke nok:

- Der er 700.000 tons overskudsmad i Danmark, og der skal rigtig mange butikker til for at komme af med det. Derfor åbner vi Wefood på Nørrebro, og til foråret i 2017 åbner vi en butik i Århus.

Både Bassel Hmeidan og Dorte Wimmer tror, at Wefood vil åbne flere butikker i fremtiden.

Populært madspilds-supermarked sælger nu folkeaktier: Så mange har allerede købt én
Populært madspilds-supermarked sælger nu folkeaktier: Så mange har allerede købt én

Supermarked mod madspild udvider til Aarhus
Supermarked mod madspild udvider til Aarhus

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Politiet sætter rekord: Har fundet...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Verdensstjerner gik fra hinanden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx