Af - 11/05-16 04:00; Opdateret: 11/05-16 06:15

Forældre behandler deres syge børn med cannabisForældre behandler deres syge børn med cannabis

Desperate forældre giver selv deres børn medicinsk cannabis mod epilepsi, fortæller læger, producenter af cannabisolie og forældre til metroxpress.

Bildstrecke im Grossformat »

På Rigshospitalet og epilepsihospitalet Filadelfia, der er landets to førende hospitaler indenfor behandling af epilepsi hos børn, er man bekendt med, at forældre selv behandler deres børn med medicinsk cannabis, selv om det er ulovligt, og Lægemiddelstyrelsen kraftigt fraråder det.

"Jeg har kendskab til fire-fem tilfælde, hvor forældre, der kommer i vores klinik, bruger det, og jeg har selv ordineret medicinsk cannabis til en enkelt patient, som har en livstruende svær epilepsi", siger professor og overlæge ved BørneUngeKlinikkens Ambulatorium for børn med sygdomme i hjerne og nervesystem på Rigshospitale, Peter Uldall.¨

23-årige Alexander: - Cannabis reddede mig fra selvmord
23-årige Alexander: - Cannabis reddede mig fra selvmord

Han anslår, at der er op mod 20 tilfælde i Danmark, hvor forældre behandler deres børn cannabis mod epilepsi.

"Der er stadig meget, der er uafklaret omkring behandling af epilepsi med cannabis. Både hvad angår effekt og bivirkninger. Derfor ordinerer vi det i udgangspunktet heller ikke, men vi har forståelse for, at forældrene er parate til at prøve hvad som helst", siger han og forklarer, at der typisk er tale om børn med medicinsk ubehandlelig epilepsi med daglige anfald.

Radikale vil gøre medicinsk cannabis lovligt på prøve
Radikale vil gøre medicinsk cannabis lovligt på prøve

Samme oplevelse har direktør og speciallæge ved Filadelfia, Helle Hjalgrim, der kender til fem sager:

"Det er familier, der står med ryggen mod muren, som er parate til at gøre alt for at hjælpe deres børn, og det forstår vi godt. Det, vi håber på, er, at forældrene fortæller os det, fordi kroppens måde at omsætte medicin på påvirkes af CBD (en af flere typer medicinsk cannabis, red.), og det er vigtigt, vi ved det, når vi behandler børnene."

Ny universitetsgrad: Lær at sælge tjald
Ny universitetsgrad: Lær at sælge tjald

Peter, der ønsker at være anonym, fremstiller medicinsk cannabis. Han har givet ni epilepsipatienter cannabis-olie, hvoraf de syv er børn.

"De har alle oplevet en bedring, og flertallet fortæller, de er blevet anfaldsfri, efter der er begyndt at tage olien", fortæller han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx