Af - 31/03-16 12:48

Kulsorte lemmer kan blive næste store tattoo-trendKulsorte lemmer kan blive næste store tattoo-trend

En ny, progressiv tatoverings-stil, hvor store dele af kroppen farves kulsort, tegner til at blive den næste internationale tattoo-trend. - Hvis 10-20 hopper med på den herhjemme, vil det boome, siger dansk tatovør.

Bildstrecke im Grossformat »

'Blackout tattoo' eller 'black work tattoo'.

Under de to navne har en ny, anderledes og iøjnefaldende aggressiv tatoverings-trend rejst sig i udlandet. Ifølge internationale medier som blandt andre The Guardian er fænomenet opstået som et alternativ til tvivlsomme 'cover ups', der skulle forvandle eksisterende, fortrudte tatoveringer til nye, flotte motiver. I stedet vælger folk nu at lade de gamle 'tusser' overdække med store flader eller mønstre af kulsort blæk.

Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne
Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne

Herhjemme kender danske tatovører godt til stilen, men fortæller til metroxpress, at den endnu ikke har gjort sit indtog på danske rygstykker.

- Er der dog først 10-20 stykker, som vælger at gøre det herhjemme, er jeg sikker på, at vi kommer til at se et boom. Spørgsmålet er bare, om nogen tør? Man skal turde noget ekstra for at skille sig ud på denne her måde, siger indehaver af Fyns Tattoo Corner, Johnny Skovbo Hansen.

Hos Mjølner Tatovering i Aarhus kan Kumar Kristiansen kun huske én kunde, der tidligere har bedt om en blackout tattoo.

- For otte år siden bad en kunde mig dække en stor Homer Simpson på ryggen med en sort cirkel. Jeg sagde, han skulle tænke grundigt over det, fordi en så stor, sort flade virkelig ville vække opsigt, siger Kumar, som endte med at tegne et sort tandhjul i stedet.

Dansk natklub tatoverer gæster midt under festen
Dansk natklub tatoverer gæster midt under festen

Generelt er holdningen blandt de danske tatovører, som metroxpress har været i kontakt med, at de ikke gider lave black work-tatoveringer:

- Det er lidt den sidste løsning. Vi vil hellere komme op med et alternativt motiv i stedet for bare at tegne det eksisterende over med sort. Når det hele er sort, mister det lidt af det kunstneriske aspekt, siger Sean Raun fra Art Factory Tattoo i København.

LOL: Året der gik i tatoveringer
LOL: Året der gik i tatoveringer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sikke en målfest: Real Madrid var...
bt.dk
Black Panther på vej til at slå alle...
bt.dk
Det er utroligt, at det her stadig er...
bt.dk
'Jeg er gravid i syvende måned - og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx