08/10-15 08:00

Skriveprogram kan give hackere adgang til kortoplysningerSkriveprogram kan give hackere adgang til kortoplysninger

Det gratis skriveprogram OpenOffice har en alvorlig sikkerhedsbrist

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Er du en af dem, der har vendt Microsofts Officepakke ryggen til fordel for det gratis alternativ OpenOffice, risikerer du at blive hacket.

Der har det seneste halve år været en sikkerhedsbrist i det populære gratis kontorprogram OpenOffice. Det betyder, at hackere kan sikre sig adgang til for eksempel brugernes kortoplysninger gennem programmet.

At problemet ikke er blevet løst skyldes ifølge eksperter, at programmet reelt set er blevet forladt og ikke bliver opdateret længere.

- Det er usædvanligt, at en så alvorlig sikkerhedsbrist ikke bliver rettet med det samme. Og det tyder på, at OpenOffice ikke eksisterer længere, siger Leif Lodahl, der er medstifter af foreningen The Document Foundation, som arbejder for udbredelsen af gratis kontorprogrammer.

Microsoft præsenterer første bærbare pc og nye mobiler
Microsoft præsenterer første bærbare pc og nye mobiler

OpenOffice blev i Danmark downloadet 600.000 gange i perioden 2012-2014. Siden sikkerhedsbristen blev opdaget, er programmet blevet downloadet otte millioner gange på verdensplan.

- Det er et stort problem, at man stadig kan downloade det her program, som der er fejl i, siger Leif Lodahl.

I Tønder Kommune har alle elever og lærere siden 2009 brugt open-source programmer. Her har de skiftet fra OpenOffice til det lignende LibreOffice. Skolekonsulent Erik Kristensen er opmærksom på, at opensource-verdenen er flygtig.

Pas på: Derfor kan Netflix lukke din konto
Pas på: Derfor kan Netflix lukke din konto

- Ligegyldigt hvilken løsning man vælger, skal man være opmærksom på, at ting kan ændre sig, eller at en leverandør kan falde væk, siger Erik Kristensen.

Vælger man at downloade de gratis løsninger, skal man være opmærksom på, at man ikke har de samme garantier som hos for eksempel Microsoft, understreger Leif Lodahl.

- Der er ikke leverandør-garanti. Man indgår altså ikke en aftale med en forhandler. Man downloader, og så må man tage det, som det er, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx