21/05-14 12:09; Opdateret: 21/05-14 12:47

825 personer har i dag fået sms fra politiet: Du har købt hash825 personer har i dag fået sms fra politiet: Du har købt hash

Politiet har anholdt syv personer, der er mistænkt for at stå bag hashsalget.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

- Dette mobilnummer har været i forbindelse med en telefon, hvorfra der solgtes hash.

Sådan lyder det i en sms, som Midt- og Vestsjællands Politi onsdag sender ud til i alt 825 personer, der har haft telefonisk kontakt med en telefon, hvorfra der ifølge politiet er blevet solgt hash gennem længere tid.

Næsten 1200 hashkøbere modtog sms fra politiet
Næsten 1200 hashkøbere modtog sms fra politiet

Samtidig har politiet anholdt syv personer, som er mistænkt for at stå bag salget af hash til de 825 personer.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til DR Nyheder.

- I sms'en står der, at vi har aflyttet deres telefoner og erfaringsmæssigt ved vi, at nogle så vil tage kontakt til os, mens andre ikke vil, siger politiinspektør Svend Foldager.

I løbet af nogle dage vil sms-modtagerne også få et brev ind af døren, siger han.

- Der står, at de har 10 dage til at kontakte politiet, og ellers vil sagen gå videre. Og så vil der foretages en vurdering i de enkelte sager, om de skal have en bøde, eller om sagen skal for retten, siger Svend Foldager.

Onsdag morgen slog politiet til på flere adresser i Roskilde-området, hvor i alt syv unge mænd er anholdt. På en af adresserne har politiet beslaglagt mindst 50.000 kroner, en bil og en knallert.

De anholdte har relation til bandemiljøet i Roskilde og har ifølge DR Nyheders oplysninger haft kontakt til rockergrupperingen Bandidos.

Politiets aktion foregår som led i et samarbejde med Roskilde Kommune, hvor politi og kommune sammen prøver at komme hashhandel og hashforbrug hos unge til livs.

- Efterforskningen har ligget hos politiet, men vi vil jo gerne have de mange unge mennesker, som har købt hash, til at stoppe med det, og her kan kommunen tilbyde dem hjælp, siger Svend Foldager.

Byretten varetægtsfængsler seks brune bude
Byretten varetægtsfængsler seks brune bude

Ifølge politiet er en stor del af de personer, som har købt hash via telefonen, unge mennesker i Roskildeområdet. Og forældrene til de unge mennesker, der endnu ikke er myndige, vil i løbet af nogle dage modtage et bekymringsbrev fra kommunen, oplyser velfærdsdirektør Yvonne Barnholdt.

- Det er politiet, der fortæller os, hvilke unge der kan være i risikogruppen i forhold til køb og salg af hash, siger hun og fortæller, at kommunen i brevet vil tilbyde forældrene rådgivning.

Det var politiet, der for nogle måneder siden tog kontakt til kommunen for at indlede et samarbejde om aktionen.

- Vi skal både være med til at forebygge ved rådgivning, men vi skal også hjælpe, hvis borgere får brug for hjælp i forhold til afvænning. Her skal vi også stå til rådighed med råd og vejledning, siger Yvonne Barnholdt og understreger, at kommunen prioriterer bekæmpelsen af hashforbruget hos unge højt.

- Vi ønsker, at de unge i Roskilde Kommune klarer sig godt i livet, og hash kan desværre hurtigt blive et uheldigt skråplan. Og det vil vi gerne bidrage til, at de får en bedre forståelse af, siger hun om kommunens deltagelse i aktionen.

Både Nordsjællands Politi og Københavns Politi har tidligere sendt sms'er ud til personer, som har brugt deres telefoner til at købe hash.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
FN vedtager våbenhvile for Syrien:...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx