Af - 01/09-13 22:10

Ghetto-indsats virker kun på mændGhetto-indsats virker kun på mænd

Kvinder i udsatte boligområder reagerer ikke på en øget fysisk, social og økonomisk indsats i udsatte boligområder, viser stor undersøgelse.

storybild

Politikerne bruger milliarder af kroner på at forbedre forholdene for beboere i socialt belastede kvarterer som for eksempel her Vollsmose i Odense. Men de mange indsatser har ingen effekt over for kvinderne, viser ny forskning. (Billede: Polfoto/BONNERUP CLAUS (arkiv))

Flere kommer i job, har arbejde en større del af året og beboerne bliver gladere for at bo i området. Men det gælder kun for mændene.

Det er konklusionen i en ny stor undersøgelse om indsatser i udsatte boligområder, foretaget af Kraks Fond Byforskning.

LÆS OGSÅ: Disse ghettoer er IKKE ghettoer – ifølge regeringen

»Der er en helt klar signifikant forskel på mændene og kvindernes gavn af indsatsen i området,« siger Gunvor Christensen, der står bag forskningsprojektet.

Hun fortæller, at den slags indsatser ofte virker på mænd før kvinder, men ifølge hende er forskellene så store, at det ikke kan være forklaringen.

En årsag kan til gengæld være de interne forhold i lokalområderne, lyder det fra Yvonne Mørck, lektor på Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet:

»Der udøves en form for social kontrol. Kvinderne forventes i langt højere grad at være hjemme, og hvis de samtidig bliver holdt øje med af familie og naboer, så kan de hurtigt blive usynlige for for eksempel udefrakommende, der iværksætter aktiviteter i området,« siger hun og tilføjer:

»Det er ofte mændene, der har en større magt fordi de optræder mere i bestyrelser og i sociale grupper, hvor kvinderne i højere grad færdes i hjemmene og på den måde ikke tager så stor del i udviklingen.«

LÆS OGSÅ: Vejle-kvarter: Ghetto? Vi er ikke nogen ghetto!

Ifølge Yvonne Mørck er det dog ikke umuligt at vende udviklingen i fremtiden:

»Hvis man er bevidst om hvilke magtkampe der forgår i ghetto-områderne, så er det også nemmere at lave en fokuseret indsats, hvor man får kvinderne med.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Kæmpe sensation: Supermålmand sender...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx