Af - 31/08-14 20:54; Opdateret: 31/08-14 22:11

Nej, kvinder elsker IKKE at tale i telefon: Her er bevisetNej, kvinder elsker IKKE at tale i telefon: Her er beviset

Du tror måske, at kvinder elsker at tale i telefon, mens mænd i højere grad vælger at skrive en hurtig sms eller mail. Men en undersøgelse viser, at det især er danske kvinder, der lader telefonrøret ligge. Ikke overraskende, mener en ekspert.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Hvis du går og tror, at kvinder elsker at knævre i telefon, så tro om igen.

Tværtimod fravælger seks ud af ti danske kvinder i nogen eller høj grad telefonsamtaler til fordel for sms eller Facebook-beskeder.

Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress.

Overraskende nok gælder det kun 45 procent for mændene.

Men det overrasker ikke Jacob Mouritzen, der er leder af Mindshares social media-afdeling.

- Jeg har en klar opfattelse af, at kvinder er bedre end mænd til sms og chat. Vi har tidligere snakket meget om, at kvinder taler meget i telefon, men vi ser, at kvinder har mange korte og flygtige samtaler med deres veninder i løbet af en dag om alt muligt, fortæller Mouritzen, der mener, at mænd i højere grad ringer sammen for at få svar på noget helt konkret.

Han peger på, at især mulighederne for at sende såkaldte emojis og stickers på for eksempel Facebook-messenger passer godt til mange kvinders måde at kommunikere på.

- Man kan vise, at man savner en veninde ved at sende en sticker af en sød kat. Det gør det nemmere at udtrykke følelser - og det er mange mænd nok ikke ikke så glade for, lyder det fra eksperten.

Undersøgelsen viser også, at det især er unge mellem 18 og 29, der lader telefonrøret ligge. Heller ikke dét undrer Mouritzen:

- Min fætter på 19 år synes simpelthen, det er så sjovt, at jeg ringer til mine venner. Han har slet ikke sine venners numre. Han har dem på Snapchat og Facebook, men han kunne aldrig drømme om at ringe.

Men den visuelle kommunikation med tekstbeskeder frem for samtale er ikke ubetinget en sund udvikling.

- Vi har gennem årtusinder opbygget en kommunikation, hvor vi kan aflæse hinandens kropssprog og betoning, og nu er vi på ret kort tid gået over til at kommunikere visuelt. Det er vi slet ikke gearet til. Det gør, at vi får flere misforståelser og i sidste ende bliver dårligere til at forstå hinanden, lyder det fra Jacob Mouritzen.

Undersøgelsen
I hvilken grad vælger du bevidst telefonsamtaler fra til fordel for besked-tjenester såsom sms, Facebook, e-mail og Messenger?

Kvinderne svarede:
Slet ikke eller i mindre grad: 35 procent
I nogen, høj eller meget høj grad: 59 procent
Ved ikke: 5 procent

Mændene svarede:
Slet ikke eller i mindre grad: 49 procent
I nogen, høj eller meget høj grad: 45 procent
Ved ikke: 6 procent

Kilde: Undersøgesen er baseret på interview med 1006 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 22.-24. august 2014.

LÆS OGSÅ: TDC advarer om svindelnumre

LÆS OGSÅ: Mor opdagede datters sexbeskeder - ringede til politiet

LÆS OGSÅ: Alenemor fik stjålet sin bil - så sendte hun tyven en sms

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx