Af - 09/01-17 12:09

Genial dansk opfindelse: Nu er det slut med at brænde sig på kaffenGenial dansk opfindelse: Nu er det slut med at brænde sig på kaffen

En gruppe af syv ingeniørstuderende vil sætte en stopper for en forbrændt tung af to-go-kaffen.

storybild

Låget til højre er syv studerendes bud på et låg, som skal sætte en stopper for brændte tunger (Billede: Privat)

Er der noget værre end at brænde sin tunge på en skoldhed kop kaffe fra kantinen? Måske - men det er i hvert fald irriterende.

Det synes en gruppe af ingeniørstuderende, og de besluttede sig derfor for at gøre noget ved det, da de blev stillet opgaven på studie, at de skulle løse et hverdagsproblem.

Øl slukker tørsten lige så godt som vand
Øl slukker tørsten lige så godt som vand

Derfor har de syv studerende fra 1. semester på Aarhus Universitet kigget nærmere på låget til to-go kaffen for at undgå at blive brændt.

- I dag er hullet til kaffen meget lille, og kaffen rammer tungen med det samme. Vores låg har en løbebanen, inden kaffen rammer munden, så den nå at blande sig med luften og blive koldere, siger Pauline Louise Rothe Vestergaard til metroxpress, der er en af opfindere bag låget.

Hun fortæller også, at låget har et større hul og en vikling, der gør, at man ikke danner en pøl af kaffe i låget, men det ryger tilbage i koppen.

7 grunde til at du skal drikke et glas vand HVER morgen
7 grunde til at du skal drikke et glas vand HVER morgen

Et af gruppemedlemmerne havde adgang til en 3D-printer via sit arbejde, og da gruppen var kommet frem til det rette design, printede de prototypen på deres kaffelåg ud. Her ses gruppen pånær Adam Flytkjær, der tager billedet.

Kaffelåget har fået en del opmærksom. Blandt andet er den blevet testet live i radioen, hvor værterne var positive og anerkendte en forbedring i forhold til den traditionelle kop, fortæller Pauline.

Dog har gruppen også oplevet få negative kommentarer.

- Vi er glade for interessen, og rigtig mange roser vores idé. Der er også kommet få negative kommentarer, men nogen gange er det de små ting, der gør en forskel, siger 18-årige Pauline.

Selv om skoleprojektet er afsluttet og skal forsvares i denne måneden, så er det ikke slut med kaffelåget. Gruppen af ingeniørstuderende er nemlig i gang med at undersøge, om låget kan komme i produktion.

Pauline Louise Rothe Vestergaard fandt på idéen sammen med Marthin Pedersen, Frederik Storm, Adam Flytkjær, Jacob Rahbæk, Jesper Ellegaard og Emil Mikkelsen fra sit studie.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand på vej på operationsbordet...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx