Af - 30/03-14 21:57; Opdateret: 30/03-14 23:07

Danske fængselsfanger forsøgte at smugle telefon i pizzaDanske fængselsfanger forsøgte at smugle telefon i pizza

Danske fanger bliver hvert år taget med godt 1.500 mobiler i snit, viser nye tal. Nu vil man overdække fængselsgård.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Danske fængsler flyder med ulovlige mobiltelefoner.

De sidste fem år fra 2009 til 2013 er der fundet 7.898 mobiltelefoner i fængslerne, fremgår der af et nyt folketingssvar. 1.595 personer har fået en straf for at have en mobil i cellen - et tal som er vokset stødt fra 154 i 2009 til 412 sidste år.

Og nu må det være det være nok, mener Dansk Folkepartis næstformand:

- Det er alt for nemt for fanger at smugle mobiler ind i cellerne, hvor de så kan sidde og fortsætte deres kriminalitet, siger Peter Skaarup til MX.dk, der vil have justitsministeren til at svare på, hvad hun vil gøre ved det.

Et af de mere finurlige eksempler på ulovligheden involverede et pizzaria.

Overfor et af Danmarks arresthuse ligger et pizzaria, der ofte leverer til fængslet. Og det havde nogle banditter støvet op, skriver bladet Kriminalforsorgen, så en dag blev pizzamanden opsøgt og bedt om at bage en telefon ind i en calzone-pizza, når en bestemt mand ringede og bestilte en pizza nummer det og det. Pizzamanden advarede dog arresthuset og leverer stadig fængselspizzaer.

Overdækket fængselsgård

I Sverige har man forsøgt sig med mobiljammere, der gør mobilerne umuligt at bruge i fængslerne. Men det gør man ikke i Danmark, fordi mange fængsler er i byer og at det også vil forhindre ansattes mobilbrug. Kriminalforsorgens sikkerhedschef har tidligere sagt til Computerworld, at fanger foretrækker mobiler med knapper.

- Smartphones er jo stadig ret dyre. Og med en almindelig telefon kan du foretage dig alle de vigtige ting, som en fange ville kunne have glæde af: Ringe og true vidner og planlægge ting med kammeraterne udenfor, sagde Michael Gjørup.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen, vil derfor bremse fangernes mobilbrug.

- Vi kan ikke have, at fanger gør sådan. Jeg ved, at et fængsel er ved at overdække gården, så man ikke kan kaste mobiler over muren, siger hun.


LÆS OGSÅ: Kriminel blev løsladt: Du er for høj til fængsel

LÆS OGSÅ: Stein Bagger prøveløsladt efter fem år

LÆS OGSÅ: Ukrainsk rigmand betaler 1 milliard og slipper ud af fængsel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx